Şoferii de autobuz sunt terorizaţi de călătorii recalcitranţi! Aceştia scuipă sau tuşesc în direcţia lor fără nici o jenă

Şoferii de autobuz din Londra sunt traumatizaţi de călătorii recalcitranţi şi de motocicliştii agresivi. Aceştia scuipă sau tuşesc în direcţia lor fără nici o jenă. 

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 14:01
Şoferii de autobuz sunt terorizaţi de călătorii recalcitranţi! Aceştia scuipă sau tuşesc în direcţia lor fără nici o jenă

Pandemia de coronavirus aduce noi pericole pentru angajaţii din transportul public în capitala britanică. Şoferii nu numai că s-au îmbolnăvit de COVID-19, dar au şi murit din cauza lui. Virusul a ucis peste 40 de muncitori din domeniu, conform autorităţilor.

Publicaţia CNN a dezvăluit povestea lui Spencer Suckling, un şofer care conduce unul dintre faimoasele autobuze londoneze roşii de 16 ani. De-a lungul vieţii sale profesionale a întâlnit călători nepoliticoşi, impertinenţi sau chiar agresivi. El a fost scuipat de un conducător de moped în timpul unei altercaţii cu un alt bărbat în urmă cu două săptămâni în sudul Londrei. Suckling îi atrăsese atenţia şoferului că depăşise viteza legală.

Citeşte şi: Doi bărbaţi din Botoşani au fost amendaţi pentru că nu purtau mască! „Nu credem în COVID-19”

„Abia ce i-am atras atenţia că m-a şi scuipat direct prin fereastra deschisă. Chiar pe faţă, nu a tuşit, pur şi simplu m-a scuipat”, a spus el. Suckling şi-a păstrat cumpătul şi a sunat alarma montată în autobuz. Poliţiştii au venit imediat după, aflându-se în apropiere, însă şoferul mopedului a fugit înainte să poată fi prins.

Şoferul de autobuz s-a speriat şi alarmat destul de tare în urma incidentului, iar primul său gând a fost că fusese infectat cu coronavirus. Ulterior, el a stat în izolare pentru a se asigura că nu a fost infectat.

Citeşte şi: Scandal în Italia, pe tema introducerii „paşapoartelor sanitare”. Guvernul acuză insulele Sicilia şi Sardinia de discriminare

În ultimele două săptămâni, poliţia londoneză a arestat şase persoane pentru astfel de atacuri la adresa angajaţilor din transportul public. O casieră de la un punct de vânzare a biletelor de tren dintr-o gară din centrul Londrei a murit în urma contractării noului virus, după ce un client a scuipat-o și a tușit spre ea și o altă colegă.

Belly Mujinga, în vârstă de 47, lucra la un ghișeu din stația londoneză Victoria, când, un client care a pretins că a fost infectat cu coronavirus a scuipat-o și a tușit în direcția ei și a unei alte colege. După doar câteva zile, cele două au fost confimate cu COVID-19. Femeia a fost internată la spitalul Bannet și transferată la secția de Terapie Intensivă, având și alte comorbidități care i-au agravat boala. Femeia a murit pe 5 aprilie.