Boris Johnson s-a răzgândit. Îi obligă pe britanici să stea în case şi se izoleze total! Experţii spun că ar fi prea târziu

Boris Johnson a anunţat luni măsuri prin care instituie carantina în Marea Britanie din cauza . Şeful Guvernului de la Londra le cere cetăţenilor britanici să evite toate întâlnirile care nu sunt "necesare", precum şi aglomeraţia din magazine dacă este posibil. De asemenea, persoanele ce acuză simptome specifice infecţiei cu virusul COVID-19 trebuie să se autoizoleze.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 19:32
Boris Johnson s-a răzgândit. Îi obligă pe britanici să stea în case şi se izoleze total! Experţii spun că ar fi prea târziu

Specialiştii avertizează că epidemia de coronavirus se va răspândi rapid în Marea Britanie, iar restricţiile ar putea fi instituite timp de trei luni, relatează Daily Mail.

Cei care refuză să fi testaţi pentru coronavirus ar putea fi forţaţi să se autoizoleze de către Poliţie.

Premierul britanic a avertizat că epidemia de coronavirus se află în prezent faza de răspândire rapidă în Marea Britanie, în special în Londra. Ministerul britanic al Sănătăţii a anunţat că trebuie luate măsuri radicale pentru a opri răspândirea bolii.

Toţi cetăţeni britanici ar trebui să evite întâlnirile decât dacă sunt absolut necesare. Accesul în restaurante, baruri şi cinematografe a fost limitat, iar adunările cu un număr mare de persoane au fost anulate.

Premierul britanic a precizat că restricţiile ar putea dura 12 săptămâni, existând posibilitatea de a fi prelungite.

A fost iniţiat primul test clinic pentru un vaccin împotriva coronavirusului