Boris Johnson se recuperează în urma infecţiei cu COVID-19 şi conduce guvernul prin intermediari

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se recuperează după ce a suferit de infecţia cu noul coronavirus şi îşi exercită atribuţiile prin intermediari. El transmite instrucţiunile guvernului prin intermediul ministrului de Externe, care i-a şi ţinut locul cât timp a fost în spital, scrie Agerpres.

RomaniaTV.net
19 apr. 2020, 12:20
Boris Johnson se recuperează în urma infecţiei cu COVID-19 şi conduce guvernul prin intermediari

Externat în urmă cu o săptămână, „prim-ministrul se restabileşte bine, are o stare de spirit bună”, a declarat ministrul Michael Gove, numărul doi în guvernul britanic, pe canalul de televiziune Sky News.

Johnson „a avut ocazia să discute cu Dominic Raab”, ministrul de externe care l-a înlocuit în perioada de convalescenţă. Raab a transmis „instrucţiunile prim-ministrului restului guvernului”, în cadrul unei conferinţe telefonice de sâmbătă dimineaţă, a precizat Michael Gove.

Citeşte şi Boris Johnson, discurs memorabil după ce a învins coronavirusul. Două asistente din Noua Zeelandă şi Portugalia i-au salvat viaţa VIDEO

Regatul Unit este una dintre ţările europene cele mai afectate de coronavirus. Numărul persoanelor decedate din cauza infecţiei cu COVID-19 a ajuns la 15.464, potrivit celui mai recent bilanţ. Aceste bilanţuri cotidiene sunt însă criticate deoarece includ doar morţii din spitale testaţi pozitiv, nu şi persoanele care şi-au pierdut viaţa în centre de îngrijire sau la domiciliu. Reprezentanţii azilelor de bătrâni susţin că sunt între 4.000 şi 7.500 de decese în aceste centre.

Guvernul britanic a decis prelungirea stării de izolare cu cel puţin trei săptămâni şi nu intenţionează deocamdată să relaxeze măsurile.

Numărul de decese rămâne foarte îngrijorător„, susţine Michael Gove. Acesta a adăugat că „ratele de infectare şi de mortalitate s-au aplanat, dar nu suntem deloc siguri că suntem deja pe o traiectorie descendentă„, condiţie pentru ca guvernul să relaxeze măsurile de izolare.

De la începutul pandemiei, guvernul este acuzat că a reacţionat cu întârziere şi că a ignorat semnalele de alarmă ale oamenilor de ştiinţă şi apelurile la aprovizionare cu echipamente de protecţie. La rândul său, prim-ministrul Boris Johnson a fost criticat că a lipsit de la mai multe reuniuni de criză consacrate virusului.