Boris Johnson, testat negativ cu coronavirus după ce a fost externat din spital

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost testat negativ cu coronavirus înainte de a fi externat duminică din spital, unde a fost internat timp de o săptămână pentru a fi tratat împotriva COVID-19, a declarat purtătorul său de cuvânt. 

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 16:35
Boris Johnson, testat negativ cu coronavirus după ce a fost externat din spital

Testarea la ieșirea din spital este o procedură medicală standard, conform purtătorului de cuvânt al prim-ministrului Marii Britanii.

Citește și: Boris Johnson, discurs memorabil după ce a învins coronavirusul. Două asistente din Noua Zeelandă şi Portugalia i-au salvat viaţa VIDEO

Boris Johnson a fost internat mai multe zile la terapie intensivă după ce a fost infectat cu coronavirus. La ieșirea din spital prim-ministrul Marii Britaniei a declarat că le datorează viața cadrelor medicale care l-au tratat.

Boris Johnson a anunţat pe 27 martie că a contractat COVID-19, el devenind primul lider guvernamental major care s-a îmbolnăvit.

Zece zile mai târziu, Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat în spitalul St Thomas din Londra „pentru unele teste de rutină”, iar luni seara a fost transferat la terapie intensivă din cauza înrăutăţirii simptomelor de coronavirus. În această perioadă Johnson a fost înlocuit de ministrul de Externe Dominic Raab.

Starea de sănătate a premierului britanic Boris Johnson s-a îmbunătăţit joi, el fiind transferat de la terapie intensivă, unde era tratat pentru coronavirus, într-un salon obişnuit.

Luni, numărul deceselor provocate de pandemie a ajuns în Marea Britanie la 11.329, cu 717 în plus faţă de ziua anterioară. Fără a include Irlanda de Nord, 88.621 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.