Borna vopsită în culorile maghiarilor, lângă care s-a pozat preşedinta Ungariei, are acum culorile tricolorului. George Simion: „Problemă rezolvată”

George Simion nu s-a lăsat până când nu a vopsit în culorile tricolorului românesc borna de la Piatra Secuilor, lânga care s-a fotografiat recent preşedinta Ungariei.

29 mai 2022, 15:10
Borna vopsită în culorile maghiarilor, lângă care s-a pozat preşedinta Ungariei, are acum culorile tricolorului. George Simion: „Problemă rezolvată”

Borna vopsită în culorile maghiarilor, lângă care s-a pozat preşedinta Ungariei, are acum culorile tricolorului. De această problemă s-a ocupat chiar George Simion.

Borna vopsită în culorile maghiarilor, are acum culorile tricolorului. Gestul făcut de George Simion

Citeşte şi EXCLUSIV | George Simion cere excluderea UDMR din coaliţia de guvernare. „Trebuie să ia cineva atitudine. Ungaria speră să incite la tensiuni etnice”

În urmă cu o săptămână, preşedinta Ungariei a urcat pe Piatra Secuiului, muntele de 1.130 de metri altitudine de la Rimetea, județul Alba. Katalin Novak  s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare.

Gestul lui preşedintei din Ungaria a stârnit revoltă în rândul românilor. George Simion a decis să rezolve problema în stilul propriu. Acesta a publicat pe reţelele de socializare o fotografie în care borna respectivă este vopsită în culorile tricolorului român.

”Problemă rezolvată!”, a fost mesajul care însoțește fotografia în care borna este vopsită în roșu, galben și albastru și are și drapelul tricolor legat de ea.

Reamintim că bornele de pe culmea montană sunt, de zeci de ani, în centrul unei dispute între români şi maghiari. Acestea sunt vopsite periodic, fie în tricolorul României, fie în culorile Ungariei.

Liderul AUR acuză Ungaria şi UDMR că în ultimele săptămâni au lansat o serie de provocări, sperând să incite la tensiuni etnice. Liderul AUR îl acuză pe Marcel Ciolacu că nu reacţionează în niciun fel la provocările minorităţilor.

„In ultimele 2 saptamani din partea Ungaria si a UDMR am notat opt mari provocări. Il vedem pe Kelemen Hunor cum tine discursuri cu o harta a Ungariei Mari, îi vedem cum se întorc cu spatele cand cântă imnul României sau refuză să-l cânte când vine vorba de reprezentare internaţională, vedem pietre de hotar vopsite in culorile Ungariei şi pe preşedinta Ungariei cum vine să se pozeze acolo. Toate aceste lucruri sunt provcari. Nu vedem reacţia preşedintelui Parlamentului din România. Domnul Ciolacu nu reacţioneză în niciun fel. Îi ţine în braţe de cei de la UDMR”, a declarat liderul AUR la România Tv.

 Citeşte şi Partidul AUR îl cheamă pe premierul Nicolae Ciucă să dea explicații în Parlament / Moțiune simplă pentru demiterea lui Eduard Novak, anunțată de către George Simion