„Vladimir Putin îşi va pierde puterea până anul viitor şi va ajunge la sanatoriu”. Fostul director al MI6 spune cum va fi îndepărtat de la Kremlin, fără o lovitură de stat

Sir Richard Dearlove, fostul șef al Serviciilor Secret de Informații britanic MI6, a prezis că președintele rus Vladimir Putin nu va mai fi liderul țării sale până în 2023 din cauza problemelor de sănătate.

23 mai 2022, 17:35
„Vladimir Putin îşi va pierde puterea până anul viitor şi va ajunge la sanatoriu”. Fostul director al MI6 spune cum va fi îndepărtat de la Kremlin, fără o lovitură de stat

„Cred că va pierde puterea până în 2023 şi cel mai probabil va fi internat într-un sanatoriu”, a spus Dearlove în timpul podcast-ului One Decision, adăugând că Putin, care are 69 de ani, nu va mai redeveni „liderul Rusiei” după ce va fi externat. „Este un fel de a duce lucrurile mai departe fără o lovitură de stat”, a mai afirmat fostul director al MI6.

În timpul interviului său, Dearlove a mai prezis că regimul rus s-ar putea „destrăma” în următoarele 12 până la 18 luni din cauza sancțiunilor Occidentului impuse țării, a conflictului din Ucraina și a slabei performanței militare a Rusiei, demonstrată în ultimele luni.

Comentariile lui Dearlove vin pe fondul speculațiilor continue despre sănătatea lui Putin, chiar dacă Kremlinul nu a comentat public despre aceasta de la începutul războiului din Ucraina. La începutul săptămânii trecute, regizorul american de film Oliver Stone a declarat că președintele rus s-a luptat deja cu cancerul, în perioada în care cineastul se afla în Rusia și îşi concentra activitatea asupra activităţii președintelui rus. Regizorul american, cunoscut pentru filme celebre precum JFK , Scarface și Platoon , a avut mai multe interviuri cu Putin din 2015 până în 2017 pe o varietate de subiecte, , dar, cu toate acestea, Stone nu s-a întâlnit cu Putin de trei ani, potrivit TDPel Media.

Citeşte şi Lukaşenko vorbeşte de dezmembrarea Ucrainei. Preşedintele Belarusului acuză Polonia că vrea să ia vestul ţării, cum era cu 83 de ani în urmă

De asemenea, generalul-maior Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete militare ucrainene, spunea săptămâna trecută, pentru Sky News, că Putin se afla într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”.

Christopher Steele, un fost oficial al serviciilor secrete din Marea Britanie, a făcut recent comentarii similare , spunând că Putin părăsea întâlnirile pentru a primi tratamente medicale.

Citeşte şi Vladimir Putin a supravieţuit unei tentative de asasinat. Cum şi când au încercat să-l omoare pe liderul de la Kremlin