Bosch a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus cu un rezultat în doar 150 de minute

Furnizorul automotive Bosch a anunțat, într-un comunicat oficial, faptul că a dezvoltat un test rapid pentru a detecta noul coronavirus. Acesta dezvoltă rezultatul în două ore jumătate de la prelevara probelor. 

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 09:19
Bosch a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus cu un rezultat în doar 150 de minute

Furnizorul automotive Bosch a dezvoltat testul rapid cu scopil de a ajuta la oprirea pandemiei de coronavirus.

Citește si: Strigătul în lacrimi al unei femei de 71 de ani confirmate cu coronavirus: „Mai bine stăteam să mor acasă”

„Ne dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să ajute oprirea pandemiei de coronavirus cât mai repede posibil. Acesta va grăbi identificarea și izolarea pacienților infectați. Cu testul rapid pentru COVID-19 vrem să ne aducem aportul la frânarea epidemiei. Prin acest test, persoanele contagiate ar putea fi identificate şi izolate mai rapid”, a declarat preşedintele Bosch, Volkmar Denner, potrivit unui comunicat de presă.

Testul a fost dezvoltat în doar șase săptămâni, împreună cu o companie din Irlanda de Nord, Randox Laboratorier. Acesta funcționează pe baza unui aparat dezvoltat anterior de divizia medicală a Bosch.

Testul urmează să fie lansat pe piața din Germania la începutul lunii aprilie, urmând ca într-un timp scurt să ajungă și pe alte piețe din lume.

Avantajul acestui teste este legat de faptul că este complet automatizat, fără a fi nevoie de personal specializat sau de transportul probelor către laboratoare. În comparație cu SARS-CoV-2, aparatul detectează până la nouă alte tipuri de viruși respiratorii.

Conform reprezentațiilor companiei, testul rapid are o acuratețe de 95%, potrivit probelor efectuate în laborator.