Bosch face angajări pentru fabrica de la Jucu. Vezi ce posturi sunt disponibile

Compania germană Bosch anunţă că în vara acestui an va finaliza lucrările la fabrica de componente auto din comuna clujeană Jucu. Până la sfârşitului anului aproximativ 325 de persoane vor lucra la Jucu. Vineri, va fi organizat un târg de locuri de muncă pentru ocuparea a circa 100 de posturi.

RomaniaTV.net
15 apr. 2013, 14:42
Bosch face angajări pentru fabrica de la Jucu. Vezi ce posturi sunt disponibile

Grupul Bosch organizează, vineri, un târg de joburi pentru ocuparea a aproximativ 100 de poziţii în noua sa fabrică din Cluj. Se caută ingineri cu diferite specializări, atât pentru producţie, cât şi pentru cercetare şi dezvoltare, personal din domeniul economic şi administrativ, persoane cu studii medii pentru activitatea de producţie, dar şi „tineri cu potenţial, pe care să îi pregătească pentru o viitoare carieră de management”.

„În această vară, grupul Bosch va termina lucrările de construcţie pentru noua fabrică din Cluj, destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto. Până la sfârşitul anului, în jur de 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă”, se arată într-un comunicat de presă al companiei citat de Mediafax.

Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al grupului Bosch în România, spune că Bosch a început angajările încă din luna octombrie a anului trecut, fiind recrutat, până în prezent, personalul de specialitate, „care avea nevoie de o perioadă de acomodare şi şcolarizare mai îndelungată”.

„Noii angajaţi au fost trimişi la training în mai multe fabrici Bosch din Europa. Acum începem recrutările pentru restul poziţiilor. Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important. Vom deschide atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto, pentru care ştim că vom găsi la Cluj specialişti buni”, a spus Eble.

Din punct de vedere organizaţional, noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi şi va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii.

Târgul de joburi al Bosch se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj a semnat, în februarie 2012, contractul cu compania Bosch privind deschiderea unei fabrici de componente auto în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Grupul Bosch a început în 2012 lucrările la fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investiţiile planificate urmând să se ridice la 77 de milioane de euro.

Bosch a obţinut şi un ajutor de stat din partea Ministerului Finanţelor de circa 30 de milioane de euro, care constă în anumite scutiri, eşalonări, taxe reduse la operaţiuni de import-export.

Grupul Bosch este reprezentat în România în trei oraşe. În Bucureşti, Bosch are o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare.
La Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto.

Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2012, peste 306.000 de angajaţi au generat vânzări de 52,3 miliarde de euro, în domeniile construcţiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum, energiei şi echipamentelor pentru construcţii.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări.

Bosch a cheltuit în 2012 peste 4,5 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat peste 4.700 de patente pe plan internaţional.

Compania a fost înfiinţată în 1886, la Stuttgart, de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină şi inginerie electrică”.