BPN al PSD a decis negocieri cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu: „România trece printr-un moment dificil”. Sondaj intern prin SMS în PSD

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit joi, pentru a lua o decizie în contextul desemnării de către preşedintele Klaus Iohannis a lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de prim-ministru.

21 oct. 2021, 17:02
BPN al PSD a decis negocieri cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu: „România trece printr-un moment dificil”. Sondaj intern prin SMS  în PSD

UPDATE:

PSD a decis, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să aibă o întâlnire cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

„Am luat o decizie în cadrul Biroului Permanent Naţional să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E şi normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că premierul desemnat a solicitat această discuţie, iar întâlnirea va avea loc la sediul PSD. În paralele, PSD a demarat un sondaj telefonic printre liderii de organizaţii pentru a se decide cum se va poziţiona partidul faţă de Guvernul Ciucă.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

 1 – da

 2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.

Cum ar arăta Guvernul Ciucă: Nelu Tătaru revine la Sănătate, Cîţu a refuzat Finanţele. Apelul lui Ciucă de ultimă oră către toate partidele

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările de joi cu şeful statului, că un dialog privind crearea unei majorităţi parlamentare va avea loc în momentul în care va exista un prim-ministru desemnat.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă PSD va avea discuţii cu premierul desemnat şi cu liderii PNL pentru susţinerea unui Guvern minoritar, Ciolacu a spus: „Eu cred că PNL nu are opţiuni, fiindcă PNL are o decizie că nu discută cu PSD. Aşa ştiu eu. Nu cred că liderii PNL încalcă statutul ca să vorbească cu noi. Conform spiritului Constituţiei, PSD a câştigat alegerile şi atunci PSD nu poate face parte dintr-un Guvern cu largă majoritate fără să aibă prim-ministrul desemnat din partea PSD”.

Potrivit liderului social-democraţilor, conform Constituţiei şi cutumelor, în acest moment, PSD nu poate să aibă o discuţie decât cu prim-ministrul desemnat, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu declanşează atacul împotriva lui Nicolae Ciucă. „E o soluție pentru un președinte care nu suportă să fie contrazis”


loading...