BRÂNZĂ FALSĂ în magazine. Cum deosebeşti brânza din grăsimi vegetale de cea obţinută din lapte

Atenţie de unde cumpăraţi produsele lactate. Contrar aşteptărilor, acestea s-ar putea să fie fabricate din orice, mai puţin din lapte. Micii comercianţi înşală clienţii, amestecând brânza obişnuită cu cea obţinută din grăsimi vegetale, fără să precizeze acest lucru.

06 aug. 2013, 10:28
BRÂNZĂ FALSĂ în magazine. Cum deosebeşti brânza din grăsimi vegetale de cea obţinută din lapte

Consumul moderat de brânză aduce o mulţime de beneficii organismului. Însă acest lucru este valabil numai în cazul brânzei făcute din lapte. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi atunci când cumpărăm brânza, cu atât mai mult cu cât există o mulţime de comercianţi care îşi înşală cumpărătorii.

CITEŞTE ŞI: Cea mai scumpă brânză din lume: Este făcută din lapte de măgar şi costă o avere

Pentru a face diferenţa dintre o brânză care conţine grăsimi vegetale şi una obţinută numai din lapte trebuie să ţinem cont de câteva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe gânduri atunci când suntem în faţa unui galantar cu brânză este preţul. Întotdeauna, o brânză făcută din orice altceva, dar mai puţin lapte va fi mult mai ieftină decât una făcută din lapte.

Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este culoarea produsului. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una obţinută numai din lapte. De asemenea, textura este diferită de la un tip de brânză la altul. Brânză din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerata.

La ultimul control, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au confiscat 150 de tone de lactate pentru că 16% din această cantitate avea probleme de etichetare.