Brânzoi din Las Fierbinţi: „La săniuş, era să rămân fără moştenitori. Prunul în care am intrat a îmbătrânit odată cu mine”

Brânzoi din Las Fierbinţi a povestit, în emisiunea lui Măruţă de la Pro TV, cum arătau sărbătorile de iarnă în copilăria lui. Actorul Ion Ionuţ Ciocia şi-a amintit de neîndemânarea cu care conducea săniuţa şi schiurile şi de accidentele pe care le-a suferit ca urmare a acestei neîndemânări.

26 dec. 2020, 10:58

Brânzoi din Las Fierbinţi a povestit, în emisiunea La Măruţă, că nu a putut învăţa niciodată să stăpânească o săniuţă, motiv pentru care a avut accidente dintre cele mai stupide şi mai dureroase. Actorul spune, însă, că a avut o copilărie fantastică.

Mi-am petrecut copilăria în satul prahovean Homorâciu. E un sat foarte frumos, în zonă de deal. Am avut o copilărie fantastică, mai ales iarnă. Fantastică era pentru mine, pentru mama era nenorocire. Veneam jerpelit tot de la săniuş. Iarna, drumurile din sat se transformă în pârtii. Pârtia avea două curbe, cam ca în ac de păr aşa. Ăştia mari se dădeau pe sanie pe burtă şi cu piciorul luai curbele, făceai stânga-dreapta. Eu n-am prins niciodată mişcarea. Când intram în curbă, exact cu capul dădeam. Bine, sunt Berbec, am şi ceva masochism„, îşi aminteşte cu nostalgie actorul.

Citeste si Sandra Izbașa se mărită: a fost cerută de soţie în ziua de Crăciun. Cine este norocosul

Brânzoi a relatat, apoi, experienţele pe care le-a avut pe schiurile confecţionate în gospodărie, experienţe în urma cărora ar fi putut să nu mai rămână cu picioarele întregi.

Erau nişte şipci speciale. Le băgai în abur şi le lăsai două zile să se încovoaie. Nu aveam clăpari, le prindeam cu curele de picior. Până ajungeam sus pe deal, schiurile prindeau zăpadă care îngheţa. Ce să le coordonezi? N-aveai cum să ai control, odată îţi fugea schiul, mă mir că am mai rămas cu picioarele întregi„, îşi aminteşte Ionuţ Ciocia.

Brânzoi din Las Fierbinţi, despre cea mai dureroasă amintire de la săniuş

Cea mai tare şi mai dureroasă amintire a lui Brânzoi este cea legată de impactul cu un prun, impact în urma căruia ar fi putut să rămână „fără moştenitori”.

Cea mai tare experienţă a fost una în urma căreia era să rămân fără moştenitori. M-am urcat pe sanie eu şi cu Nini. Eu stăteam în faţă, el în spate. Cel din spate trebuie să stea cu picioarele întinse. Nini cred că nu a văzut că în faţa noastră era un prun. Am strigat la el să ocolească, el a ocolit pe dreapta, însă eu nu mi-am dat seama şi, probabil, din instinct de conservare că am văzut că mă duc în pom, am pus jos piciorul stâng. Nini încerca să ocolească prin dreapta, eu prin stânga, aşa că sania s-a dus drept. Nu e durere mai mare, m-am tăvălit pe jos. Copiii râdeau ca nebunii, dar eu abia mai respiram. Durerea aia cred că a persistat încă o zi după aia. Şi-acum mi-a rămas în minte. Cred că mai ştiu şi prunul. A îmbătrânit o dată cu mine„, povesteşte Brânzoi.

Cum a aflat Brânzoi că nu există Moş Crăciun

Îndrăgitul actor a mai scos o ultimă amintire din tolba cu amintiri din copilărie, legată de Moş Crăciun şi de una dintre surorile lui. Ionuţ Ciocia are două surori, ambele avocate, Amalia, sora mai mică, şi Mariana, sora mai mare.

Citeste si Adelina Pestriţu: „Fie ca, în 2021, să ne dăm jos măştile şi să învăţăm să trăim şi în offline”

Am o amintire tragi-comică cu soră-mea Amalia. De mică era cu gura mare. Şi acum cred că o urăsc puţin pentru că mi-a distrus mitul lui Moş Crăciun. Aveam vreo patru ani şi mama ne-a zis să ne culcăm că vine Moşu. Se făcuse 12 noaptea, iar Amalia tot nu se culca. Sor-mea e rârâită şi îmi zicea: Bă, prostule, nu te culca că nu vine niciun Moş Crăciun. Prostule, Moş Crăciun e tata„, relatează cu umor Bârzoi.

Despre cele două surori ale sale, actorul spune că ambele sunt avocate şi de multe ori au discuţii aprinse în familie legate de cazurile pe care le au: „Amalia e avocata mică, Mariana e avocata mare. e competiţie între ele, să le vezi cum se ceartă acasă. Au fost şi adversare în acelaşi proces, a ieşit cu scântei. Le-am zis că dacă se mai ceartă, dau şi eu la Drept şi mă fac judecător