Braşov: O femeie care a născut a folosit datele alteia pentru a-şi abandona copilul în Maternitate

O femeie care a născut la Maternitatea din Braşov a folosit datele din buletin ale alteia pentru a-şi abandona copilul, poliţiştii descoperind acest lucru după ce au mers la locuinţa celei de-a doua femei şi au aflat că aceasta nu fusese însărcinată.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 15:36
Braşov: O femeie care a născut a folosit datele alteia pentru a-şi abandona copilul în Maternitate

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar şef Liviu Naghi, Secţia 5 Poliţie Braşov a fost sesizată de Maternitatea Braşov, în 6 februarie, că o femeie şi-ar fi abandonat copilul imediat după naştere.

„În 6 februarie, poliţiştii Secţiei 5 Braşov au fost sesizaţi de către Maternitatea Braşov, că o femeie din Braşov, cu domiciliul pe strada Alexandru Vlahuţă, ar fi născut şi apoi a fugit din Maternintate. Ne-am dus la adresa respectivă şi doamna ne-a spus că ea nu a născut şi nu ştie cum au ajuns datele ei la Maternitate. Femeia nu a declarat niciodată pierdut actul de identitate şi îl avea supra ei”, a declarat, marţi, Naghi.

Poliţiştii au intervievat mai multe persoane din anturajul braşovencei – familie, vecini şi colegi de muncă – şi au constatat că femeia nu a fost însărcinată şi că nu poate fi mama nou-născutului abandonat, aşa cum reiese din documentele întocmite la Maternitate. Astfel, cel mai probabil, datele acesteia au fost folosite de femeia care a născut şi care apoi a fugit din Maternitate.

În 7 februarie, după vizita la domiciliul braşovencei, poliţiştii au făcut o solicitare către Maternitatea Braşov pentru a obţine date suplimentare despre mama care şi-a abandonat copilul şi şi-a luat o identitate falsă, dar până în prezent nu au primit niciun răspuns.

„Deocamdată nu am primit niciun răspuns de la Maternitate, care să ne dea indicii pentru a o putea găsi pe femeie. Nu putem spune momentan nici încadrarea juridică în acest caz”, a mai spus purtătorul de cuvînt al IPJ Braşov.

Bebeluşul abandonat, care s-a născut pe 25 ianaurie, se află în continuare la Maternitate, iar dacă nu va veni nimeni să-l ia, va ajunge în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.

În cursul anului trecut, 75 de nou-născuţi au fost părăsiţi la Maternitatea Braşov, cu aproape 40 la sută mai mulţi faţă de anul 2010, când 54 de copilaşi au fost părăsiţi. Din totatlul abandonurilor înregistrate la DGASPC Braşov, nou-născuţii reprezintă 77,32 la sută.