Braşov: Spaţii deschise în care purtarea măştii rămâne obligatorie

Autorităţile din judeţul Braşov au stabilit lista spaţiilor deschise în care purtarea măştii continuă să fie obligatorie.

19 mai 2021, 01:06
Braşov: Spaţii deschise în care purtarea măştii rămâne obligatorie

Spaţii deschise în care purtarea măştii rămâne obligatorie. Autorităţile din Braşov au decis ca, în toate localităţile, masca să fie purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, de către persoanele care staţionează în acest perimetru, dar şi în unele zone turistice aglomerate de obicei, precum Piaţa Sfatului sau aleea care duce către Castelul Bran.

Citeste si Ministrul Mediului, despre noi derogări pentru împuşcarea urşilor după cazul Arthur: Dacă există pericol, da!

Conform documentului adoptat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, „se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru”.

Spaţii deschise în care purtarea măştii rămâne obligatorie: zone aglomerate

Potrivit aceleiaşi hotărâri, masca va trebui purtată în continuare în următoarele zone: Strada Republicii, Piaţa Sfatului, Strada Apollonia Hirscher, Strada Mureşenilor, Strada Michael Weiss, Piaţa George Enescu şi Grădina Zoologică, în zona caselor de marcat.

La Râşnov, rămâne obligatorie purtarea măştii în parcarea Valea Cetăţii, DN 1E (Râşnov-Poiana Braşov), în timp ce la Bran zonele în care se va purta masca sunt Piaţa I.G. Stoian/aleea de acces la Castelul Bran şi, doar miercurea, piaţa Târgului Bran.

Totodată, se menţine obligativitatea purtării măştii şi în zona parcării din Rezervaţia Valea Zimbrilor din comuna Vama Buzăului.

Citeste si Bărbatul care s-a vaccinat de trei ori cu Pfizer: „Mi-am revenit cu vederea după a treia doză. E ca la masă, ceri și a treia farfurie”