Braşov: Vântul a luat vârful bradului de Crăciun din Piaţa Sfatului

Vântul puternic a rupt vârful bradului de Crăciun, înalt de 25 de metri, inaugurat marţi seară în Piaţa Sfatului din Braşov. Câteva mii de persoane s-au adunat în Piaţa Sfatului, din Braşov, pentru aprinderea luminilor de Crăciun şi pentru concertul de colinde şi cel al trupei Direcţia 5.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 18:02
Braşov: Vântul a luat vârful bradului de Crăciun din Piaţa Sfatului

Iluminatul de sărbători a fost inaugurat de primarul Braşovului, George Scripcaru, marţi la ora 17.00, când au fost aprinse toate instalaţiile ornamentale din oraş, din centrul vechi şi din cartiere şi a fost lansată deschiderea sezonului „Braşov – Oraş din poveste”, transmite Mediafax.

Tradiţia aprinderii luminilor de Crăciun în seara de Sfântul Nicolae a fost păstrată şi anul acesta, chiar dacă vârful bradului a fost rupt de vânt chiar în seara de Moş Nicolae, în noaptea de luni spre marţi. Deşi s-a încercat „repararea” bradului, acest lucru nu a mai fost posibil, astfel că vârful a fost tăiat şi dus în Parcul Central „Nicolae Titulescu”, unde a fost împodobit. În locul vârfului rupt de vânt a fost pusă beteală şi o stea luminoasă.

Bradul a fost împodobit cu ghirlande luminoase care au peste 5.000 de beculeţe, precum şi cu ornamente, 500 de globuri şi 30 de sfere luminoase cu aproximativ o sută de beculeţe fiecare. Cei nouă stâlpi de iluminat din Piaţa Sfatului vor avea câte trei ornamente luminoase în formă de ramură, montate în aşa fel încât să creeze un model tridimensional.