CULMEA DATORIEI. Vezi SUMA INCREDIBILĂ pentru care un bărbat a ajuns să fie SOMAT DE BANCĂ

Un bărbat din Braşov a trecut printr-o situaţie deopotrivă stupidă şi neverosimilă "graţie" băncii al cărei datornic este. Braşoveanul s-a pricopsit acasă cu o somaţie pentru o restanţă de un eurocent.

15 aug. 2013, 08:11
CULMEA DATORIEI. Vezi SUMA INCREDIBILĂ pentru care un bărbat a ajuns să fie SOMAT DE BANCĂ

Recuperatorii băncii au fost atât de zeloşi în a veghea la încasarea creanţei, încât nici măcar nu şi-au dat seama că expedierea somaţiei costă de 10 ori mai mult, adică 4 lei.

Ştiind că bancherii nu stau prea mult e gânduri când e să treacă un rău platnic pe lista neagră a datornicilor de la biroul de credite, cetăţeanul s-a prezentat la ghişeul băncii să scape de datorie. Spre stupoarea lui, funcţionarii au refuzat să-i ia banii, deoarece suma era prea mică.

Braşoveanul a insistat să plătească şi a reuşit să-i convingă, dar a fost grijuliu şi a luat chitanţă pentru a se pune la adăpost de eventualele represalii ale băncii, cum ar fi penalităţi de întârziere sau alte grozăvii.

Acesta nu este primul caz în care bancherii îşi prigonesc clienţii pentru tot felul de fleacuri. Un bărbat din Iaşi regretă amarnic ziua în care a făcut un credit la bancă. Deşi a înapoiat banii, omul s-a trezit apoi cu o datorie de un franc. Banca l-a terorizat cu mesaje de ameninţare şi l-a făcut chiar să se întoarcă din vacanţă pentru a-şi plăti datoria.

Ieşeanul Nicu Cucu povesteşte că, după ce şi-a achitat rata bancară a fost terorizat prin mesaje telefonice pentru o datorie imaginară de un franc, potrivit bzi.ro.

Bărbatul este revoltat de atitudinea reprezentanţilor băncii. „Mi-au spus la început că este vorba despre o firmă recuperatoare care trimite aceste mesaje. Apoi au recunoscut că poate fi o eroare a băncii. Când i-am intrebat cum e posibil ca eu să fiu umilit şi purtat pe drumuri pentru un franc după ce am achitat integral rata bancară, iar ei au confirmat acest fapt, ridicau din umeri şi îmi spuneau: «Şi ce dacă?»”, a spus Nicu Cucu.