Brățara electronică a unui bărbat violent a alertat Poliția. Ce au descoperit agenții, când au ajuns la fața locului

Vești importante pentru persoanele vulnerabile din România! Agresorii sunt monitorizați, iar poliția poate interveni cu succes, dacă bestiile îndrăznesc că încalce interdicțiile stabilite de instanță. Totul, cu ajutorul brățărilor electronice.

02 oct. 2022, 21:24
Brățara electronică a unui bărbat violent a alertat Poliția. Ce au descoperit agenții, când au ajuns la fața locului

Poliția din București a transmis o informare duminică, 2 octombrie, cu privire la primul caz de violență domestică raportat instant, la 112.

Din nefericire, polițiștii nu au putut ajunge la timp. Femeia a fost din nou, bătută.

„PRIMUL CAZ DE FOLOSIRE A BRĂȚĂRII ELECTRONICE DE SUPRAVEGHERE

Azi, 2 octombrie 2022, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 17 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost agresată de către concubinul ei, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 5.

Polițiștii s-au deplasat, de urgență la fața locului, unde au luat legătura cu victima, care prezenta urme vizibile de violență.

În continuare, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Secției 17 au efectuat verificări, bărbatul bănuit fiind depistat și condus la sediul Secției 17 Poliție.

În cauză, a fost emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică.

Cercetările sunt continuate de către Secția 17 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a transmis Poliția.

 

Marea problemă a brățărilor electrice

 

Din păcate, brățările electronice nu au prea mult efect de prevenție, aspect subliniat de criminalistul Tudorel Butoi, într-un interviu pentru RomâniaTV.net, realizat de către jurnalistul Andi Miron.

„Perspectiva violenței este îngrijorătoare și apreciez interesul pe care-l oferă mass-media în această direcție. Se caută soluții și una dintre cele mai mari caricaturi reprezintă brățara electronică, plus ordinul de restricție.

Purtătorul de brățară e la Bucur Obor și victima, pe Nicolae Bălcescu, în centru, să presupunem. Când intervine Poliția, după ce primește sesizarea de la dispecerat? Cum poate interveni Poliția, aflată într-un trafic aglomerat, ca să poată lua cuțitul din mâna agresorului?! E o chestiune frumoasă treaba cu brățara, dar de film, irealizabilă. Ar fi un debușeu pentru a mai lua niște bani, prin achiziționarea de tot felul de aparate – brățări, GPS-uri și așa mai departe. Râde lumea de noi!

Ordinul de protecție e o caricatură și mai mare. Avem crime comise cu ordinul de protecție în buzunar. Nu e o problemă pentru agresor ordinul de protecție. În multe cazuri, în judecată, după ce se analizează speța, se constată că rezultatul se atribuie unui retard, al unei disfuncționalități a celui care-și înjunghie femeia”, a mai punctat profesorul Butoi.