Brazi noncomformişti de Crăciun VIDEO

Bradul împodobit a devenit o tradiţie de Crăciun în întreaga lume. Unii oameni au decis însă să adapteze tradiţia, de dragul nonconformismului sau în semn de protest. Un britanic a ajuns după gratii după ce şi-a decorat de sărbători o plantă de canabis. Iar un american s-a îmbrăcat în pom de Crăciun, ca să conteste o decizie a autorităţilor locale.

RomaniaTV.net
25 dec. 2011, 08:46
Brazi noncomformişti de Crăciun VIDEO

„Da, există un brad de Crăciun la terminalul de feriboturi Staten Island!”, spunea mandru americanul îmbrăcat în brad de Crăciun.

Scott LoBaido, un artist american şi militant pentru drepturile individuale, s-a costumat în brad de Craciun, ca să protesteze faţă de o decizie a autorităţilor locale. Oficialii au interzis decoraţiunile de sărbători la un terminal de feriboturi, pe motiv că ornamentele ar putea răni pe cineva accidental.

„Iată încă un exemplu de precauţie şi corectitudine duse la extrem. Să declari decoraţiunile de Crăciun ofensatoare sau periculoase”, a declarat Scott LoBaido.

Artistul a găsit totuşi o modalitate de a ocoli această interdicţie.

” E doar un costum. Dacă vii pe aici de Halloween, vezi cele mai nebuneşti costume. E o coincidenţă că îl port aici, astăzi „, a mai adăugat americanul.

Micul său protest a stârnit curiozitatea şi zâmbetele călătorilor.

„Priviţi zâmbetul acela! Un simplu brad de Crăciun aduce atâta bucurie!”

De cealaltă parte a Oceanului, în Marea Britanie, un bărbat şi-a decorat un pom de Crăciun la fel de noncoformist. El a agăţat ornamente pe o plantă de canabis pe care o creştea acasă. A fost însă descoperit de poliţie şi a ajuns după gratii.