Brazilia și Croația, calificate în sferturile Cupei Mondiale. Sud-americanii s-au distrat pe cinste, vicecampioana mondială a avut mari emoții

Luni, 5 noiembrie, au mai fost decise alte două echipe care merg în sferturile Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar, 2022. Brazilia s-a distrat cu Coreea de Sud, iar Croația a trecut cu mari emoții de Japonia. 

05 dec. 2022, 22:50
Brazilia și Croația, calificate în sferturile Cupei Mondiale. Sud-americanii s-au distrat pe cinste, vicecampioana mondială a avut mari emoții

În primul meci de la Mondial după calificarea din grupe, Brazilia a început în forță cu Coreea de Sud. Vinicius Jr. a deschis scorul în minutul 7, din assistul lui Neymar. Starul de la PSD a majorat diferența din penalty, șase minute mai târziu, Richarlison a făcut 3-0 în minutul 29, iar Paqueta a înscris în minutul 36. Astfel, Brazilia a plecat la pauză cu 4-0, un avantaj care a spulberat visul sud-coreenilor, de a produce o surpriză.

După pauză, sud-americanii au trecut într-o viteză inferioară, pentru a se proteja pentru meciul din faza următoare a competiției. Pentru sud-coreeni, Paik Seung-Ho a salvat onoarea. A redus din avantajul brazilienilor în minutul 76 al partidei. S-a terminat 4-1 în favoarea Braziliei, favorita de la Mondial, potrivit caselor de pariuri.

 

Vicecampioana mondială, calificare cu mari emoții în sferturile CM Qatar 2022

 

În celălalt meci al zilei, Croația, finalista de la ultimul Campionat Mondial, găzduit în Rusia, a avut viață foarte grea cu Japonia. Asiaticii au deschis scorul prin Maeda, în minutul 43 al partidei. După pauză, Perisic a egalat în minutul 55.

Partida s-a decis la loviturile de departajare. Japonezii au ratat pe bandă rulantă. Nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri a apărat Livakovic. Minamino, Mitoma și Yohida au ratat. Singurul care a marcat a fost Asano. De partea cealaltă, Vlasic, Brozovic și Pasalic au adus calificarea. Livaja a ratat.

 

Tabloul de la CM Qatar 2022

 

În sferturi, cele două echipe calificate în această seară, Brazilia și Croația, vor juca una împotriva celeilalte, duel programat pentru 11 decembrie.

Celalte sferturi decise deja sunt Olanda – Argentina (9 decembrie), Anglia – Franța (10 decembrie).

Mâine se va afla ultimul sfert, după meciurile Maroc – Spania, respectiv Portugalia – Elveția.