BREAKING! Fiul lui Cristian Popescu Piedone favorit să fie susținut de PSD, ca primar la sectorul 5! Aceasta era cea mai mare dorință a tatălui său cand a intrat în pușcarie!

Tensiuni interne în PSD din cauza fiului lui Cristian Popescu Piedone. Deputatul Vlad Popescu ar fi favorit în sondajele interne pentru funcția de candidat la primăria Sectorului 5.

02 sept. 2022, 16:46

Tensiuni interne în PSD din cauza fiului lui Cristian Popescu Piedone. Deputatul Vlad Popescu ar fi favorit în sondajele interne pentru funcția de candidat la primăria Sectorului 5, după ce tatăl său a fost condamnat la patru ani de închisoare pe data de 12 mai în dosarul Colectiv, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Citește și Primarul Piedone a dat ordin din închisoare. Donație de aproape 9 milioane de euro pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului

Chiar dacă o decizie finală nu a fost luată încă, fiul lui Piedone ar fi cel mai bine plasat.  Asta în timp ce președintele PSD București, Gabriela Firea, l-ar susține pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu l-ar prefera pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu.

În ultimele zile, singura decizie clară luată a fost că partidul nu-l va susține pe deputatul Daniel Florea, fost primar al sectorului cinci, la primărie, deși acesta își dorește să candideze din partea PSD. În consecință, Florea și-a anunțat joi demisia din PSD și din grupul parlamentar.

Acesta susține că ”nu candidez si nu am avut niciodata intentia de a candida la alegerile locale partiale pentru functia de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD sa sustina un candidat fara activitate politica in PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid”.

În decembrie 2020, Piedone junior a obținut  un mandat de parlamentar pe listele PSD, după o negociere în trei: Cristian Popescu Piedone (tatăl său) – Marcel Ciolacu – Dan Voiculescu. Mai întâi, Piedone a bătut palma cu Dan Voiculescu și a candidat la Primăria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3. Apoi, în schimbul susținerii media, Marcel Ciolacu a oferit câteva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de încredere ai lui Voiculescu.Context

Pe data de 22 august,  candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a trimis o scrisoare deschisă către președinții PSD și PNL în care le cere să stabilească în termenul legal calendarul de organizare al alegerilor locale.

Coaliția de guvernare trebuie să adopte până pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale din Sectorul 5. Consilierul local USR de la Primăria Sectorului 5 îi avertizează pe Ciucă și Ciolacu că, dacă nu adoptă pana pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale, „încalcă legea și comit un abuz în serviciu”.

Citește și Piedone a cedat în închisoare după doar două luni! Plânge la gratii: „Două luni topite din viață! Nevinovat între pereții ăștia de beton! Drumul vieții mele e plin cu amar!”