Primarul Piedone a dat ordin din închisoare. Donație de aproape 9 milioane de euro pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului continuă, iar proiectul prinde motoare cu ajutorul lui Cristian Popescu Piedone, aflat în spatele gratiilor. 

26 aug. 2022, 15:51
Primarul Piedone a dat ordin din închisoare. Donație de aproape 9 milioane de euro pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Sectorului 5 a decis să ofere un sprijin financiar de 1,5 milioane de lei pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului.

Decizia a fost semnată vineri, 26 august, de către primarul aflat în prezent în funcție la Sectorul 5, Constantin Ion Melnic, după condamnarea la închisoare a primarului Cristian Popescu Piedone, în Dosarul Colectiv.

 

Ce investiții vor fi făcute la Catedrala Mântuirii Neamului, din banii donați de Primăria Sectorului 5

 

Potrivit raportului de specialitate, pe 18 iulie, reprezentantul legal al Catedralei a solicitat Consiliului Local al Sectorului 5 acordarea unui sprijin financiar în valoare de 42.778.731 lei (8,7 milioane de euro), necesar continuării lucrărilor de consolidare.

„În urma deplasării pe teren din data de 9 august 2022 şi luând în considerare informaţiile oferite de reprezentantul legal, a rezultat că, din lipsă de fonduri, nu s-a putut continua executarea lucrărilor rămase de executat, respectiv panouri decorative altar, pictură în tehnica mozaic corp principal, lucrări tencuieli interioare şi exterioare.

Ţinând cont de prevederile bugetare de la nivel local, considerăm ca fiind necesară finanţarea doar pentru acele lucrări care reprezintă o urgenţă”, prevede documentul respectiv.

Consilierii locali au aprobat şi alte şase hotărâri în baza cărora va fi acordat sprijin financiar unor unităţi de cult. Este vorba despre: Mănăstrirea Antim – Paraclisul Sfinţii Haralambie, Athanasie, Clement şi Visarion (608.341 lei), Capela Ortodoxă Sf. M. Mc. Ignatie Teoforul şi Sf. Cuv. Filaret cel Milostiv – Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta (28.500 lei), Parohia Sfântul Ilie – Gorgani (174.971 lei), Biserica Sfântul Elefterie-Vechi (355.342 lei), Biserica Adventistă de Ziua a şaptea – Bellu (190.784 lei), Parohia Bariera Rahova (100.000 lei).

 

Cât timp trebuie să stea la închisoare Cristian Popescu Piedone

 

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

În prezent, politicianul se ocupă de redactarea unei cărți autobiografice.