Breaking! Kim Jong Un devine în mod oficial şef de stat şi comandant suprem al forţelor armate din Coreea de Nord

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019 13:24 // Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019 13:24 // Sursa: romaniatv.net

Kim Jong Un a devenit în mod oficial şeful statului şi comandantul suprem al forţelor armate, potrivit prevederilor unei noi Constituţii, atribuţii care ar putea să faciliteze încheierea unui tratat de pace cu Statele Unite.

Foto: bbc.com

Phenianul reclamă de mult timp un asemenea acord în vederea normalizării relaţiilor ale cu Washingtonul. Războiului Coreei (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace, iar cele două Corei se află în mod teoretic în stare de război.

Noua Constituţie, dezvăluită joi pe site-ul de informaţii de stat Naenara prevede că Kim, în calitate de preşedinte al Comisiei Afacerilor de Stat - un organ guvernamental creat în 2016 - este "reprezentantul suprem al întregului popor coreean", ceea ce înseamnă şef de stat, o funcţie pe care o cumulează cu cea de "comandant suprem" al armatei.

Şeful statului era până acum preşedintele Adunării Populare Supreme, care exercită puterea legislativă, scrie news.ro.

Potrivit precedentei Constituţii, Kim era "lider suprem" şi comandant al "întregii forţe militare".

"Kim visa să devină preşedinte al Coreei de Nord", declară Kim Dong-yup, un profesor de la Institutul pentru Extremul Orient la Universitatea Kyungnam de la Seul.

"El căuta de mult să scape de acest sistem anormal care acordă întreaga prioritate domeniului militar, de care ţara a rămas ataşată timp de ani de zile", adaugă el.

Într-o încercare de a-şi elibera ţara de povara sancţiunilor economice internaţionale, Kim Jong Un a lansat anul trecut negocieri cu Statele Unite în vederea unei "denuclearizări" a peninsulei coreene.

Cultivându-şi imaginea de om stat, el s-a întâlnit cu preşedinţii american Donald Trump, rus Vladimir Putin, chinez Xi Jinping şi sud-coreean Moon Jae-in în ultimele luni.

Statele Unite sunt reticente să încheie un tratat de pace cu Coreea de Nord, atât timp cât nu obţin concesii cu privire la programul nuclear nord-coreean, însă oficiali americani nu au exclus semnarea unui acord mai limitat, vizând să reducă tensiunile, deschizând birouri de legătură şi avansând către o normalizare a relaţiilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Coreea de Nord kim jong un lider suprem al armatei şef de stat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H