BREAKING NEWS: Dinamo a fost vândută. Investitori importanți vor să ducă echipa în Liga I, pentru a lupta împotriva lui Șucu și Becali la titlu

Anunț mare din fotbalul românesc: Dorin Șerdean a ajuns la un acord pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni pe care l-a deținut la Dinamo București. 

24 feb. 2023, 16:13
BREAKING NEWS: Dinamo a fost vândută. Investitori importanți vor să ducă echipa în Liga I, pentru a lupta împotriva lui Șucu și Becali la titlu

Clubul de fotbal Dinamo „va fi preluat de mai mulți investitori importanți”, potrivit fanatik.ro. Dorin Șerdean a vândut la finalul săptămânii trecute pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea prin firma Lotus.

Cumpărătorii pachetului de acțiuni, 72,27% a fost cumpărat pentru 500.000 de euro, de grupul Red&White 2022 Management SRL. Nicolae Badea (74 de ani), fost acționar în vremurile de glorie ale clubului din Ștefan cel Mare, s-a implicat în intermedierea afacerii.

Compania Red&White va fi transformată într-o societate pe acțiuni (SA). Fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The Onese vor intra în acționariatul Red&White.

Martoră-surpriză pentru Simona Halep în scandalul de dopaj!
Astfel, Certinvest va intra în primă fază cu un capital de 5 milioane de euro, iar cei de la The One cu 2 milioane de euro. Pe lângă entitățile menționate, Vladimir Cohn (78 de ani) va deține și el acțiuni la Red&White. Cohn este recunoscut pentru business-urile în domeniul producției de hârtie. El are o avere estimată la 65-70 de milioane de euro.

 

Dinamo București, prestații modeste în Liga a II-a

 

Anul trecut, Dinamo București a retrogradat pentru prima dată în istorie. În cele din urmă, „Câinilor” le-a ajuns cuțitul la os, după sezoane succesive în care s-a zbătut pe marginea prăpastiei. Echipa cu 18 titluri de campioană a ajuns pe locul 8 în eșalonul secund, cu 24 de puncte. Pe primul loc se află Steaua București, cu 33 de puncte, urmată de CSMS Iași, respectiv Oțelul Galați, cu 31 de puncte. Unirea Slobozia este pe locul 4, cu 29 de puncte, urmată Gloria Buzău – 27 de puncte, Unirea Dej – 27 de puncte, Csikszereda – 25 de puncte.

Anul trecut se vorbea despre posibilitatea ca Mohammad Murad să preia Dinamo, dar „afacerea” a picat.