Donald Trump, găsit vinovat de viol. Fostul lider al SUA, obligat să-i plătească despăgubiri uriașe femeii pe care a agresat-o sexual

Donald Trump ar putea fi scos din cursa electorală din 2024. Un juriu federal din Manhattan a constatat că Donald Trump a abuzat-o sexual pe E. Jean Carroll într-un dressing de lux, în primăvara anului 1996.

09 mai 2023, 22:32
Donald Trump, găsit vinovat de viol. Fostul lider al SUA, obligat să-i plătească despăgubiri uriașe femeii pe care a agresat-o sexual

Juriul l-a găsit vinovat de agresiune în procesul civil al lui Carroll pe baza acelei acuzații de agresiune sexuală, scrie marți, 9 mai, presa internațională.

Carroll a susținut că Trump a violat-o în magazinul Bergdorf Goodman la mijlocul anilor 1990 și apoi a defăimat-o când i-a negat afirmația, a spus că nu era genul lui și a sugerat că a inventat povestea pentru a crește vânzările cărții sale. Trump a negat orice abatere.

 

Donald Trump, bun de plată

 

Juriul a decis ca Donald Trump să plătească daune morale în valoare de 5 milioane de dolari persoanei considerate victimă, în urma actului sexual violent și a defăimărilor.

Pentru acuzația de agresiune, Trump trebuie să-i plătească lui Carroll despăgubiri de 2 milioane de dolari, iar pentru defăimare, încă 3 milioane de dolari.

Donald Trump este acuzat de viol și în cazul starletei porno Stormy Daniels. De asemenea, alte zeci de presupuse victime l-au dat în judecată pe fostul președinte.

Fostul președinte american a scris, în octombrie 2022, pe platforma sa, Truth Social că acuzațiile sunt în realitate o „făcătură” pentru ca presupusa victimă să-și promoveze memoriile. El mai spunea că fosta jurnalistă „nu e tipul lui de femeie”.