Ce spune tatăl: Breivik, cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace

Tatăl extremistului norvegian de dreapta , care a "executat" în luna  iulie 77 de morţi, a afirmat că fiul său "este cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace".

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 15:52
Ce spune tatăl: Breivik, cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace

„Este cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace. A ucis 77 de (oameni) nevinovaţi şi nici măcar nu are remuşcări”, a declarat Jens Breivik, tatăl teroristului norvegian Anders Behring Breivik,  săptămânalului german Stern, într-unul dintre rarele interviuri pe care le-a acordat de la masacrul comis de fiul său la 22 iulie, pe insula norvegiană Utoya.

Fost diplomat, tatăl lui Breivik locuieşte în prezent în sudul Franţei. El nu mai avea aproape nicio legătură cu fiul său, dar a spus că ar vrea totuşi să îl viziteze în închisoare. „Vreau să-l privesc în ochi”, a spus el miercuri într-un articolul în care i-a fost anunţat interviul de mâine(joi, n.r.). „Poate că voi putea să declanşez sentimente în el”, mai crede tatăl criminalului.
Jens Breivik a mai vorbit cu fiul său acum 6 ani, la telefon doar. Nu au existat „relaţii tată-fiu”, a mai dezvăluit Jens Breivik publicaţiei germane.  „Nu aveam nici cel mai mic interes sau subiect comun”, a adăugat el. „Este posibil ca toate aceste lucruri să nu se fi întâmplat, dacă m-aş fi ocupat mai mult de Anders”, şi-a reproşat oarecum  Jens Breivik, deşi psihiatrii au declarat că Anders Behring Breivik nu este responsabil penal pentru faptele sale.
Într-un interviu pentru televiziunea norvegiană, la trei zile după atacurile de la Oslo, Jens Breivik a declarat că fiul său ar fi trebuit mai degrabă să se sinucidă decât să omoare alte persoane.
Pe 22 iulie, extremistul de dreapta, în vârstă de 32 de ani, ostil islamului şi multiculturalismului, a detonat o bombă lângă sediul Guvernului norvegian, după care a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune a tinerilor laburişti, pe Insula Utoya, în apropiere de capitala norvegiană. În total au fost ucise 77 de persoane, mai ales tineri. Procesul lui Anders Behring Breivik urmează să fie deschis pe 16 aprilie 2012.