BREXIT. David Cameron şi-a anunţat DEMISIA. Când va pleca din funcţia de premier al Marii Britanii

David Cameron a anunţat, vineri, că demisionează din funcţia de prim ministru al Marii Britanii ca urmare a rezultatelor refrendumului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
24 iun. 2016, 07:22
BREXIT. David Cameron şi-a anunţat DEMISIA. Când va pleca din funcţia de premier al Marii Britanii

David Cameron a anunţat că va părăsi biroul din 10 Downing Street abia peste 3 luni, probabil pentru a evita o adâncire a crizei care se preconizează. „Am discutat în aceată dimineaţă cu Majestatea sa Regina şi am informat-o cu privire la paşii pe care îi voi urma. Voi rămâne în funcţie pentru următoarele trei luni, până la următoarea şedinţă a partidului, dar discuţiile cu UE vor avea loc cu un nou premier şi acela va putea decide activarea articolului 50. Britanicii au decis şi trebuie să punem în aplicare ce au decis britanicii. Avem un parlament democrat, avem o naţiune respectată, grozavă, putem fi un model. sunt primul care laudă tăria noastră extraordinară. Marea Britanie poate supravieţui în afara Uniunii Europene”, a declarat David Cameron vineri dimineaţă, la scurt timp după ce au fost anunţate REZULTATE FINALE BREXIT.

David Cameron, care a apărat cu ardoare rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, deși el este cel care a convocat referendumul de joi, anunţase că, indiferent e rezultatul votului va pune în aplicare decizia poporului şi nu va ezita să activeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care s-ar iniţia procesul de ieşire din Uniunea Europeană.

BREXIT a devenit realitate. Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Ce urmează

Marea Britanie își pierde mult din puterea politicii sale externe ca rezultat al referendumului privind apartenența la Uniunea Europeană, desfășurat joi, a estimat vineri ministrul britanic al afacerilor externe, Philip Hammond.

Până acum, Marea Britanie a acționat pentru menținerea sancțiunilor economice împotriva Rusiei, dar acum hotărârea UE s-ar putea estompa, a avertizat Hammond.

Nimeni nu își poate imagina că vocea noastră în Uniunea Europeană va avea aceeași greutate ca în prezent„, a declarat șeful diplomației britanice pentru BBC, adăugând că rezultatul referendumului din 23 iunie îl face fericit probabil pe președintele rus Vladimir Putin. „Presupun că în această dimineață el simte un pic mai puțină presiune și este puțin mai optimist în legătură cu perspectivele obținerii unei relaxări a sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană„, a afirmat Philip Hammond.

Referendumul privind eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care s-a desfăşurat joi, a fost cel mai important vot al britanicilor din ultimii 50 de ani.

REZULTATE FINALE BREXIT: Britanicii au votat pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE. Concret, pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, cei mai mulţi din Anglia şi Ţara Galilor, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi, cei mai mulţi pro-europeni fiind scoţienii şi nord-irlandezii.

Citeşte şi Lira sterlină a căzut la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani. Ce se întâmplă cu leul în prima zi după BREXIT