Brexit: Mai mulţi politicieni conservatori cer guvernului May să renunţe la recursul în faţa Curţii Supreme

Patru influenți politicieni conservatori britanici, printre care un fost ministru, i-au cerut sâmbătă premierului Theresa May să abandoneze recursul la Curtea Supremă contra deciziei Înaltei Curți de la Londra de a autoriza parlamentul să se pronunțe prin vot cu privire la lansarea procedurii de ieșire a țării din Uniunea Europeană (UE), transmit Reuters și AFP.

19 nov. 2016, 14:15
Brexit: Mai mulţi politicieni conservatori cer guvernului May să renunţe la recursul în faţa Curţii Supreme

Cei patru sunt Owen Peterson, fost ministru al mediului în primul guvern Cameron, fostul secretar de stat Oliver Letwin, fostul procuror general Dominic Grieve și fostul avocat Edward Garnier.

”Nu sunt avocat și nici expert pe acest subiect, dar nu aș paria pe șansele guvernului de a câștiga” acest recurs, a declarat Peterson sâmbătă la postul de radio BBC.

La rândul lor, Letwin, Grieve și Garnier au subliniat că un recurs la Curtea Supremă ar întârzia activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, articol care prevede procedura de ieșire a unui stat membru din UE.

Trecerea unei legi prin parlament va necesita o perioadă mai îndelungată de timp decât adoptarea unei simple rezoluții, fiind nevoie de votul ambelor camere — Camera Comunelor și Camera Lorzilor—, ceea ce ar putea întârzia planurile guvernului de a invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona până la finalul lui martie 2017.

Citeşte şi Cetăţenii britanici riscă să achite TAXE pentru călătoriile în UE după Brexit

 

loading...