Brigitte Bardot, dorinţe EXCENTRICE pentru Ungaria şi Polonia

Brigitte Bardot le-a scris premierilor Ungariei şi Poloniei un document în care le cere să interzică jumulirea raţelor şi gâştelor vii. Această acţiune a actriţei vine în urma unui reportaj, devenit celebru în presa internaţională, despre păsările care cad victime acestei operaţiuni în fermele din Ungaria şi Polonia.

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 09:53
Brigitte Bardot, dorinţe EXCENTRICE pentru Ungaria şi Polonia

Un post TV francez a difuzat de curând, un reportaj despre modul în care sunt jumulite de vii raţele şi gâştele, din Ungaria şi Polonia. Acest lucru se întâmplă pentru că cele două ţări sunt mari producătoare de jachete din pene de gâscă şi de raţă.

Brigitte Bardot, ‘scandalizată’ de o vânătoare de elefanţi organizată pentru regele Juan Carlos

Pentru că Brigitte Bardot luptă în ultima vreme, pentru respectarea drepturilor animalelor, actriţa franceză a trimis o scrisoare către Polonia şi Ungaria în care îi anunţă pe liderii politici că au încălcat Convenţia europeană pentru protecţia animalelor în ferme, informează Mediafax.

„Această operaţiune barbară, care provoacă răni grave şi o suferinţă extremă păsărilor, poate fi repetată de până la patru ori pe an! Plăgile sunt cusute, rapid şi pe viu, de persoane însărcinate să smulgă maximum de pene în cât mai puţin timp.

Trebuie să interziceţi această practică ruşinoasă şi intolerabilă într-o ţară a Uniunii Europene, care are datoria să fie exemplară în această lume dezumanizată”, a scris Brigitte Bardot în documentul trimis premierilor Ewa Kopacz şi Viktor Orban.

Citeşte şi  Brigitte Bardot către Traian Băsescu: Câinii plătesc cu viaţa o gestionare coruptă