Bucată de tencuială căzută din tavan printre elevi într-o școală din Tg. Jiu, afectată de cutremurele din acest an

Panică într-o școală din Târgu Jiu, județul Gorj. O bucată de tencuială s-a desprins, marţi, din tavanul unei săli de clasă a Colegiului Naţional ”Tudor Vladimirescu”, clădire afectată de cutremurele produse în zona Olteniei în acest an. Incidentul s-a produs chiar în timpul unor expertize făcute la podul imobilului. În acel moment, în sala de clasă se desfăşurau cursuri, însă niciun elev nu a fost rănit.

16 mai 2023, 14:46
Bucată de tencuială căzută din tavan printre elevi într-o școală din Tg. Jiu, afectată de cutremurele din acest an

Incident grav într-o școală din Gorj. O bucată de tencuială s-a desprins dintr-un tavan la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, chiar în timp ce o echipă de experți inspectau podul clădirii, afectate de cutremurele din acest an.

”La corpul respectiv, în podul clădirii se efectuau lucrări pentru o expertiză tehnică, imobilul a fost parţial afectat de cutremurele din acest an. Echipa de inspecţie tehnică era în pod, făceau operaţiuni specifice, iar la un moment dat din tavan s-a desprins o bucată mică de tencuială. Ea a căzut în sala de clasă, dar fără a fi afectată integritatea fizică a vreunui elev”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ionuţ Catrina.

Citește și: Evaluare Națională 2023. Elevii de clasa a IV-a au primit un text al unui autor contemporan, Cristina Donovici, „O girafă în spațiu”

El a precizat că în clasă se desfăşurau cursuri, fiind în sală elevi de clasa a 11-a.

Conform portalului web al unităţii de învăţământ, cursurile în actualul spaţiu în care funcţionează şcoala au început în urmă cu mai bine de o sută de ani şi, de-a lungul timpului, acel imobil a avut inclusiv destinaţiile de spital militar, dar şi de grajduri pentru cai, în perioada Primului Război Mondial.

Citește și: Nicio gradație de merit în 2023 pentru personalul didactic auxiliar din școlile din Capitală

Peste 2.000 de cutremure au zguduit, în perioada februarie-martie a acestui an, zona Olteniei, cel mai afectat fiind judeţul Gorj. Conform bilanţului făcut la acel moment de către autorităţile gorjene, evaluările vizuale au arătat că s-au produs pagube la 121 de clădiri, astfel: 27 de unităţi de învăţământ; 17 instituţii publice; o unitate medicală; 20 de lăcaşuri de cult; 5 operatori economici; 2 obiective turistice; 24 blocuri de locuit; 22 de construcţii cu destinaţia casă de locuit, 3 alte construcţii. Pentru 16 dintre clădirile afectate şi care au destinaţia de unitate de învăţământ Prefectura Gorj a înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumelor din Fondul de investiţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat.