”Bucătarul lui Putin”, liderul grupului Wagner, cere încetarea războiului din Ucraina: ”Într-un fel, Rusia și-a atins cu adevărat obiectivele”

Evgheni Prigojin, numit și „Bucătarul lui Putin”, crede că Rusia a obținut rezultatele pe care și le-a planificat și este timpul să se pună capăt războiului din Ucraina. Prigojin a fost silit să admită că armata ucraineană se pregătește foarte bine pentru o contraofensivă.

15 apr. 2023, 08:31
”Bucătarul lui Putin”, liderul grupului Wagner, cere încetarea războiului din Ucraina: ”Într-un fel, Rusia și-a atins cu adevărat obiectivele”

Prigojin a mai declarat că Federația Rusă a finalizat practic toate sarcinile din Ucraina și poate pune capăt acestui război, într-un mesaj video de vineri, 14 martie.

„Pentru autorități și pentru societate în ansamblu, astăzi este necesar să punem punct SVO (așa zisa operațiune specială). Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat și, într-un fel, le-am atins cu adevărat”, a spus Prigojin.

El a precizat, de asemenea, ce puncte ale planului le-a implementat Federația Rusă în Ucraina.

Omul de afaceri rus a recunoscut chiar că armata ucraineană s-a pregătit foarte bine pentru viitoarea contraofensivă, potrivit Ziare.com.

Citește și: Zelenski proclamă victoria înainte de Paşte: „Victoria este câştigată de toată lumea. De cei care luptă pentru ea şi cei care dau arme”

„Trupele pregătite pentru o contraofensivă se află în zonele de concentrare – au de toate. Forțele Armate ale Ucrainei pierd de la 30 la 50 de tancuri în fiecare zi și nu au o problemă” s-a plâns Prigojin.

Potrivit lui Prigojin, Ucraina a adunat deja aproximativ 200.000 de luptători antrenați pentru o contraofensivă și există și suficiente arme și muniție.

Pe 14 aprilie, Evgheni Prigojin a vorbit despre bătăliile de lângă Bakhmut și viitoarea contraofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei. El consideră că cel mai bun scenariu pentru „vindecarea Rusiei” este o contraofensivă și absența negocierilor.

Citește și: Rusia a testat o rachetă balistică intercontinentală. „Satan” poate lovi la peste 5000 km distanţă VIDEO