Bucureşteancă amendată cu 3.000 de lei, pentru că şi-a lăsat câinele în parc. Femeia a fost identificată cu ajutorul microcipului

O bucureşteancă a fost amendată cu 3.000 de lei pentru că și-a abandonat câinele într-un parc din Capitală, a anunțat duminică Poliția Locală.

16 ian. 2022, 17:10
Bucureşteancă amendată cu 3.000 de lei, pentru că şi-a lăsat câinele în parc. Femeia a fost identificată cu ajutorul microcipului

Amenda a fost aplicată de poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București. „Câinele Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din Sectorul 2. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa.

Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ şi transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat unde a primit hrană şi îngrijire medicală”, a transmis Poliția Locală într-un comunicat postat pe Facebook.

Citeşte şi Petrecere în Călăraşi, cu calul în sufragerie. Cum au fost amendaţi cei 8 bărbaţi

Femeia în vârstă de 35 de ani – cea care figurează în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului – a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care câinele îl avea implantat şi amendată, zilele trecute, de poliţiştii locali cu suma de 3.000 de lei.

„Motivul: lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical constituie abandon şi, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, se sancţionează contravenţional cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei”, a mai transmis Poliția Locală București.

Citeşte şi Scene îngrozitoare în Timiș. O vacă a fost legată și târâtă fără milă cu un tractor. Reacția halucinantă a agresorului VIDEO