Bucureştenii au redat brazii naturii: 35.000 de copaci, transformaţi în 12 tone de îngrăşământ FOTO

Primăria Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement a încheiat cu succes campania „Redă naturii ce-i al naturii!” care s-a desfășurat în perioada 06 – 13 ianurie 2012.  În urma acțiunii de colectare a brazilor abandonați după Crăciun, ALPAB a strâns peste 25.000 de brazi, care au fost tocați, vineri, la Stația de prelucrare și tocare a materialelor vegetale.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 14:38

Din compostul rezultat din tocarea arborilor vor rezulta aproximativ 12 tone de îngrășământ vegetal pe care ALPAB îl va folosi în serele, parcurile și spațiile verzi pe care le administrează.

Beneficiile acestui eveniment sunt atât financiare (cheltuielile achiziționării îngrășământului chimic vor fi eliminate), cât și ecologice.

Proprietățile îngrășământului vegetal rezultat în urma prelucrării și tocării brazilor conduc la ridicarea PH-ului solului transformându-l din unul neutru, într-unul acid.

Solurile acide ajută la dezvoltarea armoniasă a tuturor speciilor de Orhidee, Azalee (plante de interior), iar pentru cele de exterior – Rhododendronii (arbuști floriferi care înfloresc în lunile mai – iunie) și Hortensie, mai mult, acest tip de sol influențează culoarea inflorescențelor.

Arbori și arbuști din categoria rășinoaselor, se dezvoltă cel mai bine pe solurile acide.

În serele Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, dar și la Secția Plante Perene, se regăsesc toate aceste categorii de plante, arbori și arbuști, iar compostul rezultat în urma acțiunii de astăzi va fi folosit atât la îngrijirea și dezvoltarea plantelor menționate cât și pe solurile din parcurile și spațiile pe care ALPAB le administrează.

Tot vineri, în Parcul Carol, au fost plantați trei brazi din ghivece, din cei 35  donați administrației de către bucureștenii care au fost convinși de afirmația ALPAB „Brazii prind viață și după Crăciun”. Restul brazilor vor fi îngrijiți în serele ALPAB până când aceștia vor atinge dimensiunile necesare plantării.

„Am fost încântat să constat că inițiativa noastră a avut un asemenea ecou, atât în presă cât și în rândul cetățenilor, care, prin alăturarea lor în această campanie, au demonstrat că le pasă de mediul care ne înconjoară. Mă bucur să văd că și la noi spiritul civic și statutul de voluntar încep să ia amploare, iar oamenii răspund, din ce în ce mai mult, la acțiunile menite să aducă o îmbunătățire naturii și mediului înconjurător. Vreau să le mulțumesc tuturor și să îmi exprim speranța că, pe viitor, aceste acțiuni vor demostra aceeași implicare”, a declarat directorul general ALPAB, Radu Popa.

Cine doreşte să îşi planteze singur bradul de Crăciun din ghiveci, află mai multe detalii aici:Brazii de Crăciun la ghivece: Cum şi unde putem să îi plantăm, după sărbători