Bucureștenii ies în stradă pentru Cristian Popescu Piedone. Miting amplu anunțat pentru weekend

Condamnarea primarului Piedone a provocat multă bucurie, dar și revoltă. Unii membri ai taberei #Rezist au susținut că în sfârșit s-a făcut dreptate, dar cetățenii din București care apreciază realizările politicianului, respectiv apropiații săi, vor ieși în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de decizia instanței. 

13 mai 2022, 23:33
Bucureștenii ies în stradă pentru Cristian Popescu Piedone. Miting amplu anunțat pentru weekend

În Dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București. Astfel, primarul Sectorului 5, fost edil al Sectorului 4, a fost nevoit să elibereze funcția și „să predea cheile” lui Mircea Nicolaidis.

Susținătorii lui Piedone sunt convinști că politicianul a fost condamnat pe nedrept. Astfel, promit să se mobilizeze exemplar duminică, 15 mai.

„Miting – Din Inimă pentru Piedone.

Având în vedere numeroasele propuneri venite din partea locuitorilor Sectorului 5 de a ieși în stradă pentru a-l susține pe primarul nostru, Cristian Popescu Piedone, vă așteptăm duminică, 15 mai, ora 16:00, în fața penitenciarului Rahova, pentru a-i arăta acestuia că suntem alături de el, chiar și în aceste momente de cumpănă. Noi știm că PIEDONE este NEVINOVAT și că a fost condamnat pe nedrept!

De ce să vii alături de noi?

Și tu i-ai cerut să facă un parc în care să se joace copilul tău? L-a făcut? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm! Și tu i-ai cerut noi locuri de parcare și le-a făcut? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm!

Și tu i-ai cerut să-ți reabiliteze blocul și Piedone a ținut cont de cerința ta? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm!

Și tu îl apreciezi pentru dragostea și ajutorul pe care le-a oferit copiilor și bătrânilor din sector?”, a transmis un susținător al lui Piedone, Sorin Ionuț Corbu, în grupul „Sector 5″, de pe Facebook.

 

Mesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru familiile victimelor din Clubul Colectiv

 

Susținătorii primarului Piedone au avut un prim miting la Peniteciarul Rahova joi, 12 mai. În fața închisorii s-au adunat viceprimarul Mircea Nicolaidis, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, consilieri locali și alți apropiați, care l-au așteptat pe Piedone cu aplauze și mesaje de încurajare.

Joi, Cristian Piedone a făcut prima declarație, după condamnare. El s-a adresat părinților victimelor din Clubul Colectiv.

„Nu sunt criminal. Am fost pregătit. Nu e perioadă dificilă. Îmi iau la revedere de la familie. Nu voi renunța la luptă, nu sunt criminal. Merg cu capul sus.

Închisoarea e pentru oameni. (n.r. – Despre familiile victimelor) Să se bucure, condamnarea mea nu le va învia copiii. Să se bucure, vor lua bani, dar nu e dreptate la adresa mea. Copiii au fost răzbunați”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

 

Cristian Piedone: „Mă duc cu demnitate la închisoare”

 

De asemenea, primarul a transmis un mesaj și la plecarea către Penitenciarul Rahova.

„Dacă aș putea să învii victimele, aș face-o. Sunt alții ascunși în spatele paravanelor. Mă duc cu demnitate, onoare și respect. Dacă justiția a considerat asta, trăim pe pământ, nu în ceruri. Mai devreme sau mai târziu lucrurile secretizate vor ieși la iveală. Sunt vinovați și nu spun eu cine. Piedone azi, cu 4 ani condamnare, aș fi lăsat capul în jos. Nu, îl țin și mai sus. Familia e cea care îmi dă putere. Sunt cei care m-au judecat înaintea fariseilor. Ei știu că nu sunt criminal.

(…) Dacă justiția a considerat asta. Mă duc cu deminitate, onoare. Cristian Popescu Piedone astăzi vă spune încă o dată. Aș fi lăsat capul în jos. Nu, îl țin și mai sus. Familia sunt cei care m-au judecat înaintea fariseilor, care mi-au zis că nu sunt criminalul de serviciu. A fost nevoie de un breaking news. Dar România nu se dezvoltă așa. Nu vreau să jignesc familiile. Copiii mei dacă erau acolo… Dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât copiii, așa să-i ajute Dumnezeu. Lucrurile nu se judecă aici, ci Acolo Sus. Mă voi întoarce.

(…) Dacă 27 de ani Piedone a tăcut, acum nu voi mai tace (…) Voi transmite telepatic gândurile mele pe Facebook. Au fost și decizii în instanță telepatice.

(n.r. – Către jurnaliști) Sunteți copii tineri cu toți, plecați în altă țară. Mai bine sclav în altă țară decât în țara asta (…) Eu am crezut în dreptate, se pare că dreptatea o găsești în ceruri, nu pe pământ (…) Unde plec acum? La Penitenciarul Rahova”, a mai transmis Piedone.