Fiul primarului Piedone, prima reacție după condamnarea tatălui său: „Ești un erou!”

Vlad, fiul lui Cristian Popescu Piedone, a reacționat rapid după ce Curtea de Apel din București a pronunțat sentința definitivă pentru primarul Sectorului 5, condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul „Colectiv".

12 mai 2022, 21:48
Fiul primarului Piedone, prima reacție după condamnarea tatălui său: „Ești un erou!”

Fiul lui Piedone contestă decizia instanței. În opinia tânărului, „justiția din România este strâmbă”.

„Astăzi, justiția din România a arătat încă o dată că este strâmbă, nedreaptă și că judecă și condamnă în funcție de numele inculpatului. Piedone plătește pentru ceva ce nu a făcut, doar pentru că este PIEDONE! Încă un om pe care justiția îl condamnă pe nedrept!

Nu a fost suficientă pedeapsa de 7 ani, acești ultimi 7 ani în care zi de zi, noapte de noapte, tata a fost blamat, înjurat, hăituit… pentru ceva ce nu a făcut! Ați căutat un țap ispășitor… l-ați găsit? Sunteți mulțumiți?

Nu-i nimic! Mergem înainte mai puternici! Cu toate că astăzi am primit o lovitură, atât eu, cât și familia vom lupta pentru dreptate!”, a transmis fiul lui Piedone.

 

Vlad, fiul lui Cristian Popescu Piedone: „Pentru mine ești un erou!”

 

Vlad susține că tatăl său a demonstrat de-a lungul timpului că a făcut numai bine și că este „un erou”.

„Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou! Voi purta cu mândrie numele tău până te vei întoarce acasă! Voi avea grijă de mama, de Ana, de nepoții tăi, la fel cum o faci tu! Tu să fii puternic, așa cum știm că ești!

Tată, tu știi că oamenii te iubesc! Tu știi că ai făcut numai bine! Tu știi că indiferent de sentința de astăzi, Dumnezeu te iubește și te va aduce acasă curând!

Tată, te iubesc! Al tau fiu, Vlad Popescu PIEDONE!”, a mai punctat fiul fostului edil.

 

Cine-l va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la Primărie

Joi, 12 mai 2022, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia care a avut loc în luna octombrie 2015 la clubul Colectiv, în urma căreia au murit nu mai puțin de 64 de oameni.

Cristian Popescu Piedone este scutit de plata despăgubirilor, deși prima instanța hotărâse să plătească și el daune, în solidar cu ceilalți inculpați. Primarul a primit şi o reducere la jumătate a pedepsei, după ce s-a eliminat aplicarea formei agravante a infracţiunii de abuz în serviciu.

La Primăria Sectorului 5 înlocuitorul lui Popescu Piedone va fi Mircea Horațiu Nicolaidis. Cel din urmă menționat va avea toate atribuțiile delegate de fostul primar timp de șase luni. Mai apoi, politicianul condamnat la închisoare promite că va reveni „la butoane” prin intermediul fiului său.