Bucureștenii nu-i mai vor pe Gabriela Firea și Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Datele ultimului sondaj de opinie

Bucureștenii nu-i vor nici pe Gabriela Firea, nici pe Nicușor Dan, la Primăria Capitalei, după alegerile din acest an, arată datele unui sondaj de opinie comandat de PNL București.

06 feb. 2024, 08:29
Bucureștenii nu-i mai vor pe Gabriela Firea și Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Datele ultimului sondaj de opinie

PNL București a comandat, în luna ianuarie, un sondaj de opinie pentru a evalua preferințele publicului pentru alegerile ce urmează, atât cele locale, cât și cele parlamentare.

Scorul PNL în Capitală ar fi 21%. 23% dintre bucureștenii care merg la vot și-au manifestat preferința pentru PNL la parlamentare, iar topul e dominat de PSD care ar obține 28% la parlamentare și 30% la locale.

Citește și Scandal de proporții între USR și PMP! Alianța politică, un adevărat eșec care nu se știe dacă va rezista până la alegeri

Alianța Dreapta Unită, în formula USR-PMP-Forța Dreptei, figurează cu un scor de 26% la locale și 25 la parlamentare, dar și așa este peste PNL.  AUR nu prea prinde în București, unde scorul este de 7% la locale și 8% la parlamentare.

Din totalul participanților, 63% dintre ei au spus că nu vor ca Bucureștiul să fie condus iar de Gabriela Firea, iar 57% au spus același lucru în privința lui Nicușor Dan.

Întrebați „În ce măsură sunteți nemulțumit sau mulțumit de activitatea primarului general Nicusor Dan?”, 6% au spus că sunt foarte mulțumiți, iar 34% au spus că sunt foarte nemulțumiți, în timp ce 29% sunt destul de nemulțumiți.

În plus, 63% dintre respondenți au spus că Nicușor Dan nu mai merită încă un mandat la Primăria Capitalei (49% cu siguranță NU, 14% probabil NU). 58% dintre bucureșteni au spus că sunt de acord cu afirmația „Nicușor Dan este o dezamăgire pentru mine”.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 2.387 persoane la nivelul Bucureștiului, în perioada 12-22 ianuarie, cu o marjă de eroare de +/-2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Citește și Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă