Bucureştenii, obligaţi să facă „duşuri scoţiene”. Peste 5000 de blocuri au rămas fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat astăzi, 1 august, că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud. În prezent, peste 5.100 de blocuri nu au apă caldă, potrivit datelor furnizate de aplicația Termoenergetica.

02 aug. 2023, 11:27
Bucureştenii, obligaţi să facă „duşuri scoţiene”. Peste 5000 de blocuri au rămas fără apă caldă

Locuitorii din Capitală care primeau apă caldă de la CET Bucureşti Sud nu mai beneficiază de acest serviciu, întrucât centrala a fost oprită complet pentru revizie, iar CET Progresu, care ar fi trebuit să alimenteze şi aceşti consumatori, nu a putut fi repornită, din cauza unei defecţiuni apărute.

Nicușor Dan, artizanul unui caz grav de corupție! Contracte fabuloase și salarii de nababi pentru prietenii care i-au finanțat campania electorală

Elcen informează că astăzi, 1 august a.c., în timpul manevrelor de repornire a CET Progresu, a intervenit o situaţie neprevăzută determinată de defectarea unei vane, ceea ce împiedică şi la acest moment repunerea în funcţiune a centralei. Manevrele de pornire a CET Progresu au fost efectuate în cursul zilei de astăzi ca urmare a iniţierii simultane a procedurii de oprire totală a CET Bucureşti Sud, în conformitate cu programul de revizii anuale planificate”, au transmis, marţi, reprezentanţii Elcen.

Sector 1: 369 blocuri
Sector 2: 1.388 blocuri
Sector 3: 1.799 blocuri
Sector 4: 1.365 blocuri
Sector 5: 40 blocuri
Sector 6: 157 blocuri

Nicușor Dan, despre blocurile care rămân fără apă caldă în următoarea perioadă: ”Sunt 600 din 8.000 de blocuri, adică 7%. Dacă ai ghinion să fii în cei 7% nu e foarte plăcut”

Astfel, după oprirea totală a CET Bucureşti Sud, consumatorii din Capitală arondaţi acestei centrale urmau să fie alimentaţi cu apă caldă din CET Progresu.

”Imposibilitatea repornirii CET Progresu până la remedierea defecţiunii produce sincope în ceea ce priveşte alimentarea cu apă caldă a consumatorilor arondaţi până astăzi din CET Bucureşti Sud. Echipele Elcen lucrează la acest moment la remedierea defecţiunii. Ne pare rău pentru situaţia creată şi pentru consecinţele apărute în locuinţele consumatorilor, însă asigurăm că se fac toate eforturile pentru rezolvarea cât mai curând a acestui incident neprevăzut”, a menţionat sursa citată.

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 11 august 2023. Aceste termene sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor, iar finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor, mai spune Termoenergetica.

În paralel, simultan cu intervalul în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparații, printre care amintim, zonele Colentina (Dn 800mm), Tineretului ( Dn 500mm și 600mm), Calea Călărașilor (Dn 500mm).

Ulterior finalizării lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondați CTE Sud la alimentarea din CTE Progresu. O parte din consumatorii alimentați de CTE SUD vor fi arondați la CT Titan. Manevrele tehnice se vor derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi gradul de uzură tehnică foarte mare a conductelor, care îngreunează efectuarea operațiunilor desfășurate.