În București e jale și vara și iarna! Peste 4.600 de blocuri din Capitală nu au DELOC apă caldă! Sub 40% dintre bucureșteni mai au apă caldă curentă

Termoenergetica Bucureşti anunţă începerea unor lucrări de reparații pregătitoare pentru sezonul de încălzire 2022 - 2023. Din această cauză vor exista deficiențe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum în cinci dintre sectoarele Capitalei.

05 iul. 2022, 11:02
În București e jale și vara și iarna! Peste 4.600 de blocuri din Capitală nu au DELOC apă caldă! Sub 40% dintre bucureșteni mai au apă caldă curentă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că în această săptămână vor începe mai multe lucrări de reparații pregătitoare pentru sezonul de încălzire 2022 – 2023. Mai multe zone vor rămâne fără apă caldă.

Din cauza acestor lucrări, 57% din locuințele racordate la termoficare în Capitală nu au apă caldă marți, 5 iulie. Reprezentanții companiei de termoficare spun că apa caldă va veni pe măsură ce se finalizează lucrările.

Pe Termoalert, aplicația oficială a companiei, care arată în timp real informații cu privire la starea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul București, marți seară, arată că 43% din locuințe sunt racordate la apă caldă.

Iar în 7% dintre locuințe sistemul de termoficare funcționează deficitar. Ceea ce înseamnă că în mai bine de jumătate de Capitală nu merge apa caldă, în condițiile în care vremea este caniculară, iar termperatura înregistrată a depășit 35 de grade celsius.

„Având în vedere starea degradată a conductelor de termoficare și faptul că, aproximativ 70% din conductele rețelei primare au o vechime mai mare de 25 de ani, simultan cu perioada de oprire a CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate următoarele lucrări de reparații:

● în zona Fundeni, pe Șoseaua Fundeni, lucrări de reparații a unor conducte cu diametrul de 600 mm;
● pe Șoseaua Pantelimon, lucrări de reparații a unor conducte cu diametrul de 400 mm;
● în zona intersecției Căii Călărași cu strada Labirint, lucrări de reparații a unor conducte cu diametrul de 500 mm;
● pe Bulevardul Camil Ressu vor fi executate lucrări de înlocuire a compensatorilor pe conducta cu diametrul de 500 mm;
● în vederea pregătirii funcționării noului CET Titan, după efectuarea probei de presiune, vor fi executate pe Bulevardul Basarabia lucrări de înlocuire a unor conducte cu diametrul de 600 mm;
● pe Bulevardul Theodor Pallady (spre Autostrada Soarelui) vor fi executate lucrări de reparații a conductelor cu diametrul de 500 mm;
● pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, deasupra Pasajului Victoria, vor fi începute lucrări de înlocuire a conductelor cu diametrul de 500 mm pe o lungime de aproximativ 100 de metri;
● în zona Dimitrov, pe Șoseaua Mihai Bravu vor continua lucrările de înlocuire a aproximativ 200 de metri de conductă cu diametrul de 700 mm;
● lucrări pregătitoare începerii proiectului desfășurat de Primăria Municipiului București (prin asocierea companiilor Sicor- Elsaco) pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor cu diametrul 800mm pe tronsonul cuprins între Bulevardul Chișinău, strada Savu Marin, Șoseaua Pantelimon”, a transmis Termoenergetica.

Citeşte şi: Localitatea din România unde apa a început sa fie RAŢIONALIZATĂ. Primarul dă vina pe săteni

De asemenea, vor începe manevrele pentru trecerea alimentării consumatorilor arondați CTE Sud din CTE Progresu. Astfel, vor exista deficiențe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum în sectoarele 2, 3, 4 și parțial sectoarele 1 (zonele Aviației și Floreasca) și 5 (zona Giurgiu).

„Efectuarea manevrelor de reconfigurare a traseului realimentare cu agent termic este influențată de opririle din zonele unde echipele companiei efectuează în prezent lucrări de reparații sau reabilitare a conductelor de termoficare”, au mai precizat reprezentanţii Termoenergetica.

Citeşte şi: Canicula ne bagă la apă şi ne omoară. Val de tragedii, un bărbat a fost scos înecat de pe fundul bazinului

„Funcționarea sistemului de termoficare a fost influențată în ultimele zile de oprirea, în cursul zilei de vineri, a CET Grivița, tot pentru revizia anuală programată. Această oprire a impus efectuarea unor alte manevre pentru schimbarea alimentării cu agent termic a consumatorilor din cartierele Crângași, Giulești și Grivița din magistrale alimentate de centrala termică Casa Presei Libere și CTE Vest.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, a mai transmis compania.