Bucureștenii trebuie să mai îndure frigul pentru încă 10-15 ani. Nicuşor Dan: „Pentru oricine care nu are apă caldă sau căldură, nu e corect și îmi pare rău!”

Nicușor Dan a vorbit în cadrul emisiunii „A treia cale” cu Liviu Mihaiu despre câteva dintre problemele cu care se confruntă Primăria Municipiului București în momentul de față și ce soluții s-au găsit pentru rezolvarea acestorta.
Bianca Bocioacă
15 sept. 2022, 15:59
Bucureștenii trebuie să mai îndure frigul pentru încă 10-15 ani. Nicuşor Dan:

Primarul Municipiului București, Nicușor Dan, a vorbit în cadrul emisiunii „A treia cale” cu Liviu Mihaiu despre problemele pe care a trebuit să le confrunte de când se află la conducerea Capitalei și despre lucrurile pe care a reușit să le schimbe în aproape doi ani de mandat. „Eu cred că sunt trei lucruri fundamentale pe care le-am făcut. În primul rând, am găsit o primărie cu datorii curente de 3 miliarde de lei, în condițiile în care bugetul anual este de 4 miliarde de lei și datoriile astea erau, repet, curente. În momentul de față am reglat chestiunea asta, în sensul că mai avem încă datorii, dar suntem solvabili. Dacă vorbim strict de datorii de curente, am găsit 3 miliarde, acum suntem pe la 900 de milioane.

A doua chestiune este că Bucureștiul nu a avut propriu-zis o abordare fundamentală sistematică pentru principalele ei probleme, cum ar fi traficul.

Avem în sfârșit direcția de dezvoltare. O să scoatem săptămâna viitoare în achiziție reabilitarea tuturor liniilor de tramvai care ne-au mai rămas, 50 de kilometri. Ca oamenii să se urce în transportul în comun trebuie ca el să meargă mai repede și să fie confortabil.

Al treilea lucru, care de obicei nu se spune, dar care este extrem de important, urbanismul. Degeaba dezvolți infrastructura, transportul public, cumperi tramvaie, autobuze electrice, dacă permiți să se construiască haotic și foarte dens”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Sondaj Avangarde: Gabriela Firea ar câștiga Primăria Capitalei indiferent de contracandidații posibili în acest moment. Cum s-au schimbat opţiunile de vot ale românilor

Bucureștenii trebuie să mai aștepte pentru a avea căldură în case

Întrebat despre problemele de la nivelului sistemului de termoficare, edilul capitalei s-a arătat dezamăgit de situația în care ne aflăm și regretă că nu au fost luate niște decizii pertinente la momentul potrivit.

„Pentru oricine care nu are apă caldă sau căldură, nu e corect și îmi pare rău, însă trebuie, în opinia mea, să ne uităm de sus la problema asta și sunt două date care sunt absolut relevante. Câți bani a băgat primăria în sistemul de termoficare în ultimii 10 ani, până în 2020- sub 700 de milioane de lei pe an, în 2021- 950 de milioane de lei, înainte să explodeze prețurile.

Noi în 10 ani trebuia să băgăm cu două miliarde jumate mai mult în sistemul de termoficare și am fi fost azi exact cum trebuia să fim. Acum în 2022, pentru că au explodat prețurile, o să ajungem la un miliard și jumătate, care e limita a tot ce putem să plătim.

Și al doilea- să ne uităm la graficul pierderilor, pentru că sistemul e mai bun cu cât pierderile sunt mai mici. Cu cât sistemul e mai rău, cu atât pierderile sunt mai mari.

Reabilitarea întregului sistem termic o să dureze 10-15 ani, dar ca să fim la nivelul de confort unde eram acum 10 ani, se va întâmpla peste 2-3 ani”, a mai spus primarul.

Citește și: Până și USR și-a dat seama că Nicușor Dan e catastrofal! Drulă îl demolează pe primar: “Nu este performanța la care ne-am așteptat!”

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!