Bucureştenii vor avea căldură în case de marţi, dar directorul Termoenergetica avertizează că este posibil să apară avarii: „Sistemul e sensibil”

Bucureștenii ar putea avea căldură în case noaptea începând de mâine, a anunțat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, care a precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor.

17 oct. 2022, 18:53
Bucureştenii vor avea căldură în case de marţi, dar directorul Termoenergetica avertizează că este posibil să apară avarii: „Sistemul e sensibil”

Totuşi, directorul Termoenergetica a ţinut să-i avertizeze pe locuitorii capitalei că sistemul de termoficare este foarte sensibil şi că este foarte probabil ca avarii să apară în mai multe puncte ale Bucureştiului.

„Nu e un cartier anume care să aibă prioritate. Începem cu școli, grădinițe, spitale. Durează în jur de o săptămână încărcarea sistemului. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii”, a spus Crețu, la Digi 24.

„În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, când se sau ajutoarele pentru căldură”, a spus directorul Termoenergetica.

Bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru factura la încălzire față de iarna trecută. Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie, de la 143 lei la 350 lei.

Termoenergetica a anunţat chiar luni, printr-un comunicat, că în mai multe zone din Bucureşti vor avea loc lucrări, astfel că locuitorii vor privaţi de apă caldă în acest timp.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Codului Muncii şi a Codului Administrativ. Amenzi usturătoare pentru angajatorii care nu oferă concediu salariaților

Astfel, se vor face lucrări la:

– Conducta DN 500 din zona Matei Basarab din Sectorul 3 al Capitalei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru patru puncte termice, care alimentează aproximativ 65 de blocuri, va fi sistată in intervalul 17 octombrie, ora 09.00 – 21 octombrie, ora 23.00. Vor fi afectate de lucrare şi punctele termice din zonele Matei Basarab, Labirint şi Călăraşi.

– Conducta DN 700 în zona Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei. Pentru aproximativ 650 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în intervalul 17 octombrie, ora 09.00 – 21 octombrie, ora 23.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Sebastian, Calea Rahovei, Salaj, Petre Ispirescu şi Şoseaua Alexandriei.

– Conducta DN 800 în zona Chişinău din Sectorul 2 al Capitalei. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă in intervalul 18 octombrie, ora 09.00 – 21 octombrie, ora 23. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice adiacente zonelor Nicolae Grigorescu, Pantelimon, precum şi străzile Torentului, Cozia, D-na Ghica.

– Conducta Magistralei I Vest, DN 1000 în zona Valea Ialomiţei din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru aproximativ 51 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă în intervalul 18 octombrie, ora 09.00 – 19 octombrie, ora 09.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Valea Oltului.

– Conducta DN 500 în zona intersecţiei bulevardelor Turda, Mareşal Averescu şi Ion Mihalache din Sectorul 1 al Capitalei. Pentru aproximativ 185 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă in intervalul 17 octombrie, ora 09.00 -19.10.2022, ora 23.00. Vor fi afectate de oprire si punctele termice din zonele adiacente acestor bulevarde.

”Echipele vor interveni simultan în mai multe puncte din reţea, astfel încât, pe măsură ce se vor finaliza lucrările, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, arată sursa citată.

Citeşte şi: MApN începe mobilizarea! Rezerviştii, chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire