MApN începe mobilizarea! Rezerviştii, chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire

Rezerviştii din Vâlcea şi Dolj, chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire. Exerciţiul de mobilizare se numeşte MOBEX DJ-VL-22.

17 oct. 2022, 16:24
MApN începe mobilizarea! Rezerviştii, chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire

Rezerviştii din Vâlcea şi Dolj vor fi chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire, în perioada 17-21 octombrie, în cadrul exerciţiului de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

Recrutări 2022. Dîncu îi cheamă pe români la oaste înainte de demiterea din Guvernul Ciucă

Exerciţiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare se desfăşoară pe raza judeţelor Dolj şi Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie, anunţă MApN.

„Exerciţiul are caracter de rutină, activităţi similare fiind organizate în acest an şi în judeţele Bihor şi Sălaj, în luna iunie. Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare şi care au domiciliul pe teritoriul celor două judeţe vor fi chemaţi la unităţi militare pentru activităţi specifice de pregătire. MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naţionale şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în Dolj, şi de Ministerul Apărării Naţionale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, potrivit comunicatului de presă.

Vasile Dîncu, prima reacție după ce s-a speculat că va fi demis din guvern: „E o montură USR-istă” / Ministrul Apărării a susținut eventuale negocieri de pace în Ucraina
În antrenament sunt angrenate şi structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

MOBEX DJ-VL-22 face parte din seria de exerciţii din domeniul mobilizării, organizate periodic pe teritoriul naţional, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2021.