Bucureşti: Truse de prim ajutor pentru cutremure VIDEO

S-a găsit soluţia pentru clădirile cu bulină din Capitală. Cum aleşii municipalităţii nu reuşesc să consolideze toate blocurile în pericol să cadă la primul cutremur, au găsit o altă rezolvare: trusa post seism. Ei au votat ca toate blocurile vechi să fie dotate cu aceste truse.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 16:26
Bucureşti: Truse de prim ajutor pentru cutremure VIDEO

Trusele vor fi date în folosinţă prin asociaţiile de locatari, iar ele vor trebui înapoiate în cazul în care cel care o primeşte nu mai stă în imobilul cu risc seismic clasa I-a. Kitul anti-seism va cuprinde, printre altele, lanternă, radio, încărcător de telefon mobil, ghid de bază de prim ajutor, pansamente, pastile, fluier, dar şi pături-tip NASA. Bucureştenii nu s-au lăsat însă impresionaţi de ideea primarului.

„Ceva inutil. Aceste blocuri deocamdată reprezintă un pericol pentru cei care locuiesc în ele. Ar trebui mai bine să investească în consolidarea lor”, a spus un bărbat.

Uşor de zis, greu de făcut. O arată şi statisticile, conform cărora numărul imobilelor care s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur puternic se ridică la 111, adică peste 3.000 de apartamente. Mai mult decât atât, municipalitea nu a reuşit să consolideze decât 26 de imobile în mai bine de opt ani.