Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu. Incindenţa COVID a scăzut sub 3 la mie, toate şcolile pot urma cursuri în format fizic

Incindenţa COVID în Bucureşti a scăzut sub 3 la mie. Capitala n-a mai fost în scenariul verde de mai bine de două luni.

24 nov. 2021, 10:32
Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu. Incindenţa COVID a scăzut sub 3 la mie, toate şcolile pot urma cursuri în format fizic

Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu. Incindenţa COVID a scăzut sub 3 la mie după mai bine de două luni.

Potrivit DSP Bucureşti, incidenţa COVID a ajuns miercuri la o valoare de 2.87 la mia de locuitori.

Ultima dată când Capitala s-a aflat în scenarul verde a fost în 21 septembrie, când valoarea ratei de incidenţă era de 2.91. Apoi incidenţa a crescut zilnic, iar cea mai mare valoare a fost atinsă în data de 22 octombrie – 16.54 cazuri la mia de locuitori.

Când rata de incidență scade sub 3 la mie, școlile ar putea desfășura cursuri în format fizic indiferent de rata de vaccinare a personalului. Desfășurarea școlii cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, a fost aprobată oficial vineri prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Dacă vineri rata rămâne sub 3 la mie în București, înseamnă că săptămâna viitoare, toți copiii se pot întoarce fizic la școală indiferent de rata de vaccinare a persoanlului angajat în unitățile de învățământ.

Citeşte şi: Virgil Musta: Dacă nu-ţi faci timp pentru sănătatea ta, vei fi nevoit să-ţi faci timp pentru boala ta

 

Valeriu Gheorghiţă, despre valul 5 în România: „Ne aşteptăm la o creştere a infectărilor din a două parte a lunii ianuarie”

Valeriu Gheorghiţă trage un semnal de alarmă privind valul cinci în România. Şeful CNCAV anunţă că numărului infectărilor cu covid-19 ar putea să crească în a doua parte a lunii ianuarie.

„În 20 de tări europene există o creştere a numărului de cazuri raportate. Ne asteptam si noi ca o crestere a numarului de cazuri sa se produca din a doua parte a lunii ianuarie. Vigilenta noastra trebuie să ramana ridicata, sa incercam sa respectam masurile de prevenire a raspandirii bolii. Doar in felul acesta putem sa scadem presiunea din spitale. Din fericire, evolutia este favorabila.

Ne dorim sa se mentina acest trend evoluativ. Astazi rata de pozitivare este 5 la sută, este cea mai mica din ultimele doua luni, arata o scaderea a numarului de cazuri. Trebuie să constientizam ca doar prin masuri care previn raspandirea bolii putem sa avem un confort şi o stabilitate epidemiologica in perioada urmatoare. Aceste lucruri sunt vaccinarea şi respectarea măsurilor igienico-sanitare. Readuc în atenţie importanţa implementării certificatului verde digital”, a menţionat Gheorghiţă în cadrul conferinţei de presă de mari.

 

OMS prognozează 700.000 de decese de COVID-19 în Europa până în martie 2022

Aproape 700.000 de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza COVID-19 până în martie anul viitor în Europa dacă se menţine actuala tendinţă de contagiere, a avertizat marţi Biroul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.

Prognozele OMS arată că 25 de ţări din regiunea europeană – care include 53 de state din acest continent şi din Asia Centrală – riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale, în timp ce alte 49 vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secţiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022.

Citeşte şi: România renunţă la vaccinul Astra Zeneca