Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Se închid iar restaurantele. Rămân deschise grădiniţele şi clasele 0 – IV

Bucureştiul a intrat iar în scenariul roşu după ce incidenţa COVID a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii, restaurantele, teatrele şi cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de jocuri de noroc urmează să se închidă din nou. Se aşteaptă modificări şi la nivelul şcolilor.

05 mart. 2021, 13:18
Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Se închid iar restaurantele. Rămân deschise grădiniţele şi clasele 0 – IV

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu după ce incidenţa în Capitală a ajuns vineri la 3.05 cazuri COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 927 cazuri noi în Bucureşti.

Intrarea în scenariul roşu înseamnă că restaurantele, teatrele şi cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de jocuri de noroc urmează să se închidă. Se aşteaptă modificări şi la nivelul şcolilor. Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roşu rămân deschise creșele și grădinițele. De asemenea, mai merg fizic la cursuri şcolarii din clasele pregătitoare şi I-IV.

Citeşte şi: Alertă ANPC. Alte trei tipuri de măşti care nu protejează de coronavirus

Elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a trec în online.

Recent ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Ministerului Sănătății să modifice regulie astfel încât elevii de clasele a VIII-a și a XII-a/a-XIII-a să meargă fizic la cursuri chiar și în scenariul roșu pentru a se putea pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 5 martie. Bucureştiul revine în scenariul roşu. Peste 4.300 de cazuri noi COVID şi peste 100 de morţi în ultimele 24 de ore

 

Prefectura Bucureşti: Se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă

DSP a comunicat Prefecturii Capitalei incidenţa de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori pentru Bucureşti în ultimele 14 zile şi se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Potrivit acesteia, este posibil ca sâmbătă să fie convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea prevederilor legale incidente, respectiv Ordinul 3235 al ministrului Educaţiei şi Ordinul 93 al ministrului Sănătăţii din februarie 2021.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.342 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România după efectuarea a 27.868 de teste RT-PCR și 8.469 de teste rapide antigenice. Peste 100 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit. La Terapie Intensivă sunt 1.067 de pacienţi COVID-19.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății nu renunță la purtarea măștii în timpul orelor de sport din INTERIOR! Cum arată situația în restul țărilor europene

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.868 de teste RT-PCR (16.471 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.397 la cerere) și 8.469 de teste rapide antigenice.