Bucureştiul, a patra zi în scenariul galben. Doar două judeţe mai au incidenţă COVID peste 3

Municipiul Bucureşti rămâne pentru a patra zi în scenariul galben în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile. În zona roşie au rămas doar două judeţe.

RomaniaTV.net
23 ian. 2021, 13:44
Bucureştiul, a patra zi în scenariul galben. Doar două judeţe mai au incidenţă COVID peste 3

Bucureştiul se menţine pentru a patra zi în scenariul galben. Incidenţa COVID-19 la Bucureşti era sâmbătă de 2,4 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,52 cazuri la mia de locuitori, potrivit raportului Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Tot în scenariul galben mai sunt şi alte 12 judeţe. Alte 28 de judeţe sunt în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori).

În zona roşie au rămas două judeţe: Timiş, cu 3,63 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când incidenţa a fost de 3,75, şi Cluj – 3,01, în scădere faţă de ziua precedentă (3,13).

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 23 ianuarie. Peste 2.700 de cazuri noi COVID în 24 de ore. Doar doua judeţe mai sunt în scenariul roşu

 

Măsuri de relaxare în Bucureşti DE LUNI. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%

Comitetul Municipiului Bucureşti a decis ridicarea parţială a restricţiilor anti-COVID-19, dar de luni şi nu din această seară, a anunţat prefectul Capitalei Traian Berbeceanu. Decizia de relaxare parţială a măsurilor anti-COVID-19 a fost luată cu 47 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi o abţinere.

„În Municipiul București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.
S-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%. Programul va fi între 6 și 21. În sălile de spectacol, cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate”, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Recomandăm cetăţenilor prudenţă. Măsurile se vor relaxa parţial de luni. Am considerat necesar ca toţi operatorii să aibă timpul necesar organizării activităţii. Anterior ședinței am avut o întâlnire cu șefii Poliției, Jandarmeriei, IGSU, am hotărât intensificarea controalelor”, a mai spus prefectul.


loading...