Bucureştiul NU se închide! Raed Arafat dă asigurări şi vrea să calmeze pe toată lumea! „Sunt ştiri false care circulă pe Facebook!”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a dat asigurări, joi, că Bucureştiul nu se închide din cauza epidemiei de coronavirus şi că toate informaţiile distribuite pe reţelele de socializare pe această temă sunt "ştiri false". Mai mult, el i-a îndemnat pe cetăţeni să ţină cont numai de informaţiile oficiale, publicate de instituţiile statului.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 08:15

Raed Arafat a vorbit despre panica indusă prin intermediul ştirilor false care au fost distribuite pe Facebook, pe fondul răspândirii epidemiei generate de noul coronavirus.

„Am văzut multe mesaje de panică pe Facebook, de fake news. Încercăm să explicăm că în 99 la sută din aceste informaţii sunt integral false. Cei care toacă îşi ating scopul cu acest tip. De exemplu că Bucureştiul urmează să fie închis integral. Este o informaţie falsă. Nu a fost nicio discuţie că vom închide bucureştiul integral. Această informaţie a speriat pe foarte multă lume. Lumea e speriată de această informaţie”, a explicat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Şeful DSU (foto) le-a recomandat oamenilor „să se uite doar la site-urile oficiale, la site-urile care publică informaţii din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a Ministerului Sănătăţii, din partea Guvernului, informaţiile care sunt integrate prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Autorităţile din România au anunţat alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 49. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti, 21 de infectaţi cu coronavirus.

Citeşte şi: Încă două cazuri de coronavirus în România. Sunt contacţi ai ofiţerului MAI. Numărul total ajunge la 49 de infectaţi

Cum se transmite coronavirus

Virusul care provoacă boala COVID-19 poate supravieţui în aer pentru cel puţin 30 de minute şi se poate propaga până la 4,5 metri. Descoperirea a fost dezvăluită într-un studiu publicat în jurnalul Practical Preventive Medicine, de o echipă de cercetători din China.

Citeşte şi: Cum se transmite COVID 19, pe înţelesul tuturor. Cum te poţi INFECTA şi cum poţi scăpa de CORONAVIRUS