Încă un caz de coronavirus în România. Numărul total ajunge la 49 de infectaţi

Autorităţile din România au anunţat un nou caz de infectare cu coronavirus în România. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 49. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti, peste 20 de infectaţi cu coronavirus. Doi pacienţi se află în stare gravă, iar instituţiile au oprit deja programul cu publicul.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 07:38

UPDATE: O nouă persoană a fost diagnosticată cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 45 de ani, venită din Italia. 

Un nou caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat joi dimineață în România. Este vorba despre o femeie de 20 de ani din Bucureşti, contact al ofiţerului în rezeră al MAI, angajat la ADP Sector 4.

Ofițerul în rezervă internat la Spitalul Gerota din Capitală a îmbolnăvit până acum 11 persoane din cauza inconștienței. Fostul șef al Poliției Capitalei a mințit în momentul în care a fost întrebat dacă a călătorit în țările cu risc.

Ambasada Israelului a făcut public numărul aeronavei în care a călătorit și face apel către pasageri să informeze autoritățile.

Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Joi dimineață, distribuția cazurilor din România este, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, următoarea:

București – 20
Timiș – 5
Hunedoara – 4
Dolj – 2
Gorj – 2
Iași – 2
Olt – 2
Buzău – 1
Caraș-Severin – 1
Constanța – 1
Galați – 1
Maramureș – 1
Mureș – 1
Satu Mare – 1
Suceava – 1
Covasna – 1
Vrancea – 1
Ilfov – 1

De asemenea, 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Şase persoane au fost declarate vindecate şi externate. 

 

Cine este ofiţerul în rezervă al MAI care a infectat mai multe persoane în Bucureşti

Bărbatul infectat cu coronavirus de la Spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 și lucrează la ADP sector 4. În 5 martie, el a fost internat în spital, cu simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, însă le-a dezvoltat la trei zile de la internare. 

Prima oară când s-a simțit rău și a mers la spital a fost în data de 3 martie. A doua zi a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, când a și fost internat.

În seara zilei de 9 martie s-a stabilit că el are coronavirus și l-a răspândit altor persoane din jurul său. Între cei infectaţi sunt fiul, nora însărcinată în şapte luni şi nepotul. De asemenea, a fost infectat şi medicul de la Spitalul Dimitrie Gerota, care l-a îngrijit.

Bărbatul declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării, când de fapt s-a întors în țară din Israel în data de 26 februarie. 

În urma anchetei epidemiologice, s-a aflat că acesta a împărțit mărțișoare în data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4, intrând în contact cu peste 120 de persoane.

Spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție sunt testate.

Fostul ofiţer MAI, angajat DSP, este acum în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală. Bărbatul a fost mutat acolo imediat după ce testele au arătat că are infecţia cu Covid 19.

Dosar penal pentru fostul ofiţer MAI confirmat cu coronavirus

Surse din interiorul spitalului spun că bărbatul are alte două boli cronice dificile, ciroză şi hepatita B, acesta fiind motivul pentru care starea sa s-a înrăutăţit. Bărbatul este conectat la un aparat de ventilaţie mecanică ce îl ajută la respiraţie.