Bucureştiul se numără printre cele mai ieftine oraşe din lume

Bucureştiul se află printre zece cele mai ieftine oraşe ale lumii, conform unui clasament realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) în funcţie de costulul vieţii. Cu toate acestea în unele dintre aceste oraşe anumite produse sunt mai ieftine decât în Capitală.

26 mart. 2017, 09:13
Bucureştiul se numără printre cele mai ieftine oraşe din lume

Capitala ţării noastre se află la egalitate cu Kiev şi New Delhi, dar costul vieţii este mai scump decât Mumbai, Alger sau Karachi.

Astfel, dacă bucureştenii plătesc pentru un kilogram de pâine 1,64 de dolari, pentru locuitorii oraşului Kiev pâine costă 1,07 dolari/kilogram, iar pentru cei din Alma Ata (Kazahstan) acest aliment nu costă de cât 0,9 dolari/kilogram, informează Mediafax.

În ceea ce priveşte o sticlă de vin de 750 ml, aceasta poate fi cumpărată la Bucureşti cu 4,57 de dolari, cu 5,67 dolari la Kiev, 18,2 dolari la New Delhi (India) şi 23,93 dolari la Mumbai (India).

Citeşte şi CEA MAI SCUMPĂ PARCARE din România şi-a mărit tarifele din nou. Preţ RECORD pentru o oră de parcare, lângă Guvern FOTO

 În acest clasament al celor mai ieftine oraşe din lume, Bucureştiul rămâne însă cel mai scump în ceea ce priveşte preţul benzinei fără plumb şi al ţigărilor.

Conform informaţiilor EIU, un litru de benzină fără plumb se vinde în capital României cu 1,26 dolari, în vreme ce la Kiev costă 0,77 dolari şi doar 0,28 dolari la Alger, potrivit Mediafax.

Iar un pachet de ţigări se vinde la Bucureşti cu 4,14 dolari, în schimb la Kiev acesta costă doar 0,95 dolari.