Bucureştiul se pregăteşte de carantină. Prefectul anunţă că noile restricţii intră în vigoare în 48 de ore

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a vorbit, duminică, pe B1 TV despre momentul în care Bucureștiul va trece de pragul critic al ratei de infectare cu COVID-19 de 7,5 la 1000 de locuitori, după care restricțiile se înăspresc.

28 mart. 2021, 21:36
Bucureştiul se pregăteşte de carantină. Prefectul anunţă că noile restricţii intră în vigoare în 48 de ore

Bucureştiul se pregăteşte de carantină. Întrebat cât de repede vom trece la restricții mai dure, în momentul în care Bucureștiul va atinge indicele limită, Prefectul Capitalei a declarat că măsurile vor intra în vigoare în 48 de ore.

Conform Hotărârii de Guvern, în momentul în care se atinge pragul respectiv aveam la dispoziție 48 de ore să dăm o nouă hotărâre de CMBSU pentru a intra pe scenariul următor.

„Activitatea școlilor nu va fi afectată de trecerea infectărilor peste 7,5 la mia de locuitori. Scenariul de 7,5 este prevăzut în Hotărârea de Guvern și nu prevede nimic despre scoli, doar despre activitatea agenților economici și deplasarea de la domiciliu. Regimul școlilor este stabilit prin Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății și acolo se prevede ca închiderea lor se produce doar în cazul în care se prevede carantină”, a spus prefectul Capitalei.

Proteste de amploare în marile orașe din România! Sute de manifestanți au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de noile restricții

Bucureştiul se pregăteşte de carantină. Noile restricții, cele legate de incidenţa 4, au intrat în vigoare. Terasele și magazinele se închid duminică, la 18.00 în București, spre dezamăgirea oamenilor care au ieșit afară pentru a profita de cea mai călduroasă duminică din acest an. Bucureștenii trebuie să fie atenți și la ora la care se întorc acasă.  Asta pentru că, circulația este interzisă după ora 20.00 fără un motiv bine justificat.

Prefectura Capitalei le-a reamintit bucureștenilor că începând de duminică ”au intrat în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 19 din 27 martie 2021”.

”Instituția Prefectului – Municipiul București reamintește cetățenilor Capitalei că în această seară intră în vigoare două măsuri noi:

– programul agenților economici se desfășoară până la ora 18.00;

– deplasarea în afara locuinței este limitată, după ora 20.00”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Prefecturii Municipiului București.

Noile restricții au intrat în vigoare: Terasele și magazinele din Capitală s-au închis la ora 18.00. Circulația este interzisă după ora 20.00

Începând cu data de 28.03.2021, ora 00:00 au intrat în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Municipiului…

Posted by Instituția Prefectului Municipiului București on Sunday, March 28, 2021

Bucureştiul se pregăteşte de carantină. Excepții de la restricțiile de circulație 

Există însă și o serie de excepții de la restricțiile de circulație.

”1. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea.

2. Victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.

3. Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

4. Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

Situația infectărilor în Capitală 

Potrivit celor mai recente date publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în București rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 7,02 la mia de locuitori. Din cele 4.439 de noi cazuri de infectare cu coronavirus confirmate, în ultimele 24 de ore, la nivel național, 609 au fost înregistrate în București.