Bucureştiul, un oraş în paragină! Cum se luptă instalatorii RADET zi de zi ca să peticească ţevile sparte, care trebuiau înlocuite de zeci de ani! VIDEO

Reţeaua de termoficare a Bucureştiului este a doua ca dimensiune din lume, după cea de la Moscova. Muncitorii de la Termoernergetica, fostul RADET, se luptă zi de zi ca să peticească ţevile sparte, care trebuiau înlocuite de zeci de ani.

20 ian. 2022, 13:03

Bucureştiul, un oras în paragină! Reţeaua de termoficare a Capitalei este cârpită zi de zi de muncitorii de la Termoernegetica. Jurnaliştii de la Recorder au petrecut o zi cu aceştia şi au văzut greutăţile cu care se confrută în subteran.

Bucureştiul, un oraş în paragină! Cum se luptă instalatorii RADET zi de zi ca sa peticeasca tevile sparte

Citeşte şi Gabriela Firea susţine că preţul căldurii se va dubla în Bucureşti şi îl avertizează pe Nicuşor Dan: „Să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie”

Reţeaua de termoficare a Capitalei este a doua ca dimensiune din lume, după cea a Moscovei. Aceasta a fost construită între anii 1965 şi 1990 şi numără peste 950 de conducte goase, aproape 3.000 de kilometri de conducte mai subțiri şi peste 1.000 de puncte termice.

Din păcate, investiţiile majore au lipsit în ultimele decenii iar ţevile sunt cârpite la fiecare avarie.

Angajaţii Termoenergetica coboară zilnic în subteran, prin coridoare întunecate și mizerabile, ca să devieze, în regim de urgență, apa de la o conductă spartă peste noapte. Peticesc printre aburi și în temperaturi greu de suportat țevile ruginite.

După câteva ore petrecute în subteran, când ies la suprafaţă aceştia află că țevile s-au spart între timp în altă parte a orașului.

Vezi cum arată o zi de muncă a angajaţilor Termoenergetica în video de mai jos:

 

Citeşte şi Capitala, cu avarii la apa caldă și în ziua de Crăciun. Mai multe țevi s-au spart!