Bucurie imensă pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mama din lume. Eliza a împlinit 19 ani

Deși are 85 de ani, Adriana Iliescu, profesoara care a devenit mamă la aproape 67 de ani, fiind astfel cea mai în vârstă nouă mamă din România, nu se lasă și luptă pentru a-i lăsa fiicei sale o mică moștenire. Eliza, fiica Adrianei Iliescu este ocupată cu viața de studentă. A dat examenul de Bacalaureat în 2022 și s-a înscris la două facultăți, Litere și Științe Umane, pe care le urmează în paralel.
Filip Stan
16 ian. 2024, 13:54
Bucurie imensă pentru Adriana Iliescu, cea mai bătrână mama din lume. Eliza a împlinit 19 ani

Marţi s-au împlinit 19 ani de când Adriana Iliescu dat naștere unui copil la vârsta de 66 de ani și 320 zile. Fosta profesoară a născut-o pe Eliza Maria Bogdana, la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București, prin fertilizare in vitro.

Fetița nu este, totuși, copilul său biologic, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu fiind mai degrabă o mamă purtătoare

Povestea a devenit știre în întreaga lume și a iscat o serie de controverse referitoare la corectitudinea din punct de vedere etic a aplicării unui tratament de fertilizare după o anumită vârstă. Până în 29 decembrie 2006, Adriana Iliescu a deținut recordul de cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil,

Cea mai vârstnică gravidă din lume, Adriana Iliescu, cu sarcină gemelară obținută în urma unei fertilizări in vitro, a născut, pe 16 ianuarie 2005, primul său copil, o fetiță. Celălalt copil, cu o greutate de 700 de grame, a încetat din evoluție.

Cum vor petrece Adriana Iliescu și Eliza Sărbătorile. Ți se rupe sufletul de mila lor. ”Nu avem bani de cheltuit”
De aceea, medicii de la Spitalul „Panait Sârbu” au decis să facă operația cezariană în cea de-a 33-a săptămână de sarcină. De fapt, Adriana Iliescu a fost mamă purtătoare, deoarece i s-au implantat în uter trei embrioni concepuți în epubretă din ovocitele și spermatozoizii unor donatori tineri.

„Părinții genetici ai copilului sunt sănătoși”, a precizat la acea dat medicul Bogdan Marinescu, autorul fertilizării in vitro. Întrebat despre aspectul etic al acestei nașteri, prof. Marinescu a spus că „se pune problema vârstei biologice, dar mama, la 66 de ani, a fost aptă pentru a purta sarcina. I-au fost explicate riscurile, iar d-na Iliescu le-a acceptat. Are o inimă perfectă, un aparat renal bun, iar ficatul a făcut față sarcinii. În plus, aspectul macroscopic al sferei genitale arată foarte bine, chiar mai bine decât al altor femei mult mai tinere. Problema opririi în evoluție a sarcinii poate apărea și la femei mai tinere, care au rămas însărcinate natural. Sarcina cu risc este la toate femeile de peste 35 de ani. În acest caz, gravida a fost atent monitorizată, efectuându-i-se analize și alte investigații din 3 in 3 zile”, a precizat medicul.

Adriana Iliescu s-a născut la 31 mai 1938 la Craiova și a fost profesor universitar. Unii medici specialiști din Capitală au fost de părere că acest experiment nu ar fi trebuit făcut, deoarece riscurile sunt mari, dată fiind vârsta înaintată a mamei. Cazul femeii reprezintă o premieră în România, dar și in lume, fiind extrem de rare situațiile în care femei a căror vârsta depășșste 55-60 de ani reușesc să aducă pe lume copii.

Fiica Adrianei Iliescu este astăzi o tânără frumoasă, studentă la două facultăți de elită din București, cu o educație aparte. Cea mai bătrână mama din România mărturisea, pentru Click, în vara anului trecut, cât de mândră este de fiica ei, dar și ce relație specială și frumoasă au ele două: „Eliza îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare. Este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine. Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă”, preciza Adriana Iliescu, fost profesor universitar de limba și literatura română.

Eliza Iliescu este o studentă model. După ce a absolvit liceul cu media 9.50, fiica Adrianei Iliescu s-a înscris la două facultăți din București și se pare că pune foarte mare accent pe studii. Eliza Iliescu își dorește să calce pe urmele mamei sale și să devină profesoară atât de limba şi literatura română, cât şi de limba engleză.

În acest sens tânăra face eforturi mari și deși urmează cursurile a două facultăți, fiica celei mai bătrâne mame din România nu își neglijează studiile. Chiar dacă este extrem de cunoscută, Eliza Iliescu este o studentă normală care vrea cu orice preț să își atingă scopul, iar pentru asta pune foarte mare accent pe studii.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Universități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu, potrivit Impact.

La 85 de ani, Adriana Iliescu nu se lasă și luptă pentru a-i lăsa moștenire fiicei ei. E în procese de 15 ani

Deși are 85 de ani, Adriana Iliescu, profesoara care a devenit mamă la aproape 67 de ani, fiind astfel cea mai în vârstă nouă mamă din România, nu se lasă și luptă pentru a-i lăsa fiicei sale o mică moștenire.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ. „Nu ne plângem de nimic”

Fosta profesoară universitară are o casă în județul Vâlcea, pe care ar vrea să i-o lase fiicei sale, dar alte rude se împotrivesc pentru a-i da bucata de teren. Tocmai de aceea, de 15 ani, Adriana Iliescu se judecă pentru casa bătrânească. Potrivit Cancan, au existat până acum zeci de termene ale procesului, iar altul va urma în decembrie, semn că lucrurile nu s-au rezolvat încă. Adriana Iliescu nu vrea să renunțe la drepturile sale, așa că merge până-n pânzele albe pentru a-și găsi dreptatea.

„Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga. Problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri”, declara Adriana Iliescu, în 2020.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Satul în care oamenii fac bani din pietre. Afacerea neobișnuită din care trăiesc locuitorii
Capital.ro
Anunț trist despre CORNEL DINU. Vestea, dată chiar de Cristi Borcea: E cea mai mare DURERE a mea
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase şi ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii cu MAȘINI DIESEL. Verificarea se face la intervale regulate
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'