Bucurie în familia Cosminei Stratan. Vezi cum a ajuns actriţa în filmul lui Cristian Mungiu VIDEO

Emoţii în familia Cosminei Stratan! Actriţa a câştigat primul premiu din cariera sa de actriţă, carieră pe care a început-o recent după ce a renunţat la jurnalism.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 05:58
Bucurie în familia Cosminei Stratan. Vezi cum a ajuns actriţa în filmul lui Cristian Mungiu VIDEO

Familia actriţei Cosmina Stratan, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună interpretare în rol feminin la Festivalul de Film de la Cannes alături de Cristina Flutur, este în delir după reuşita fostei jurnaliste, care a ales să se reorienteze în carieră.

„Nu am reuşit să vorbesc cu ea, dar am încercat să-i citesc faţa şi am văzut că era plină de emoţii. Emoţii la care nu ne aşteptam, emoţii la care nu visam”, a spus Emil Stratan, tatăl Cosminei, pentru România TV.

El a povestit şi cum a decurs castingul fiicei sale pentru filmul „După dealuri„, regizat de Cristian Mungiu şi care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes.

„Succesul de la Cannes i se datorează inspiraţiei Cosminei de a merge la castingul domnului Cristian Mungiu. Ţin să precizez că acest casting nu a fost organizt în prezenţa lui Cristian Mungiu. I s-a dat să citească o povestioară cu două personaje, a fost întrebată dacă i-a plăcut. Răspunsul Cosminei a fost «Da, aş vrea să fac parte din această poveste». Peste două săptămâni a fost sunată din nou, de data asta de Cristian Mungiu, şi a fost invitată la sediul firmei”, a precizat Emil Stratan.